Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Könyvajánló

>> 2010. május 14., péntek

Nagyon köszönöm a sok-sok kedves hozzászólást az előző oldalamhoz, itt is, és a galériában is! :) Többen írtátok, hogy tetszett az idézet, úgyhogy megmutatom, honnan származik. Az én életemben ez alapvető mű lett, mióta kb. 5 évvel ezelőtt megismerkedtem vele. Mély, elgondolkodtató, mindig ad valami újat. Értékes gondolatok, útmutatás, amibe elég belelapozni, egy-egy szakaszt elolvasni, és aztán önmagamba mélyedve elgondolkodni. Feltölt. Szeretem. Íme:


Hihetetlen, hogy újonnan nem lehet kapni. Antikváriumban is csak előjegyeztethető... :( Pedig 2003-ban újra kiadták, azt gondoltam, most már kapható. Emlékszem, én is hónapokat vártam rá, mire sikerült megszereznem. De ha valakit érdekel, akkor érdemes próbálkozni:

Hankiss János: Hajnali három - Habfürdő, Gondolat Kiadó, 1988 (ISBN 963 281 838 1)
Hankiss János: Hajnali három, Magyar Könyvklub Rt., Springer Tudományos Kiadó, 2003 (ISBN 963 547 958 1)

Read more...

Az én világom - Scrap Your Story #01

>> 2010. május 13., csütörtök

Az előző bejegyzésemben már beszéltem erről az ingyenes tanfolyamról. Nekem szükségem van ilyen jellegű oldalak készítésére, amióta gyerekeim vannak, elhanyagolom a lelkem, és ilyenkor kénytelen vagyok megállni, elgondolkodni, és sokkal nyugodtabban tudom folytatni az utam. :)
És az oldalamon már látszik a tegnapi galéria-nézegetés hatása... :) Szinte egy tenyérnyi hely sincs szabadon, de nekem ez most így tetszik. Kíváncsi vagyok, ti mit szóltok hozzá...


Pieces of me by Vinnie Pearce
Romance Me by Vinnie Pearce
Sparkle stitches by Vinnie Pearce
Wishes and Dreams collab by Vinnie Pearce and Kitty Designs
Fraction de seconde by Val C. Designs and EH Studios
Love a lot by Jopke D. (recolored)
Whisper Wings by C. Borgfeld
Dandelion 2 by Leslie B
[GSO - DST]


A magamról írottak nem nagyon látszanak, de ezek úgyis magamnak szólnak, így inkább nem másolom ki. Viszont a fekete részen van egy idézet, amit nagyon-nagyon szeretek, ezt megosztom veletek: 
Úgy élj, hogy visszanézhess.
... Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében.
Ahogy a vonuló vadak hagynak nyomot maguk után, úgy hagyj te is. Hogy rád találjanak, ha keresnek. Hogy rád találhasson, aki keres. Hogy ne felejtsék el a vonulásodat.
Jeleket hagyj a világban, téged jelzőket. Gondolatokat, melyek rád mutatnak. Emlékeket, bármilyet, csak markánsak legyenek.
Az iskola unalmára vagy az egyetem sivárságára visszaemlékezni, mi más ez, mint előlegezett öregség? De ha a szokások, dáridók, mosolyok, könnyek, félelmek és elégtételek váltogagatják egymást, ha egyetemi bálok zenéje cseng fel emlékezetedben, lányok arca, szemük tágulása, muris kalandok, akkor jól éltél.
Akkor éltél helyesen.
Úgy élj, hogy minden pillanatod méltó legyen a felidézésre. Úgy élj, hogy ha leszáll az este, a vaksötét múltban millió szentjánosbogár foszforeszkáló fénypontja égjen.
Úgy élj, olyan megfontoltan, okosan és szépen, hogy még az elmúlás fájdalmát is eltakarja a jóleső emlékek felizzó melege.   (Hankiss János)



Posted by Picasa

Read more...

Art Journaling

>> 2010. május 12., szerda

Eltűntem kicsit, ennek legfőbb oka az, hogy anyukámnak készítettem a szülinapjára egy fotókönyvet, és mint mindent, ezt is az utolsó utáni pillanatban találtam ki... :) Nyugodtan írhatok róla, mert nem számítógépezik, így tutira meglepi lesz... :)
És ahogy készítettem a fotókönyvet, rájöttem, hogy új dolgokat kellene tanulnom, mert kezdem nagyon egysíkúnak érezni, amit csinálok. Kell egy kis változás. 
Imádom a DesignerDigitals stílusát is, egy-két oldalt biztosan fogok liftelni onnan. (Persze azért nem akarok teljesen elszakadni attól, amit csinálok, de a családi emlékek megörökítéséhez közelebb áll ez a stílus.)
És ahogy bóklásztam a galériájukban, rátaláltam erre: ART JOURNALING. Szerelem első látásra. Imádok írni, bár mostanában kevés a kommentes oldalam, de ez inkább az időhiány és fáradtság számlájára írható. És ugyan ez nem (feltétlenül) a családi emlékek megörökítésére alkalmas ág, de önkifejezés, művészet, lélektan, minden-minden belevehető... :)
És innen pedig eljutottam a GET IT SCRAPPED honlapjára, ahol további kincsekre bukkantam. A kedvencem ez az ingyenes tanfolyam: SCRAP YOUR STORY.
Szóval élek, vagyok, és nemsokára jelentkezem majd! :)

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP