Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Fotóöregítés

>> 2011. július 25., hétfő

Ígértem még egyszer régen, hogy leírom, hogy öregítettem az Ickával közös oldalnál a fotót. Végre eljutottam idáig - hatalmas lökést adott, hogy Krissz (és Mr. Random) most sorsolta ki az én kihívásomat a Cewe-n.

Szóval fotóöregítés: én így csinálom... :)


Én szeretem, ha a fotóim mélyek, részletgazdagok, ezért alkalmaztam a Krissz által nemrég bemutatott HDR Toning módszert a képen. Ez persze opcionális, nyugodtan kihagyható.


Nagyon szeretek Action-öket használni, ráadásul rengeteg színvonalas, ingyenesen letölthető csomagot lehet találni. Egyik kedvencem a Pioneer Woman Action-csomagja, érdemes letölteni. Ezen a fotón is ebből a csomagból használtam az egyiket:


Amióta rátaláltam Mörjike Photo Overlay 2. csomagjára, azóta nem nagyon tudok "szabadulni" tőle, ha öregített fotóra vágyom, tuti, hogy előveszem valamelyiket... Sajnos, ezekből nem tudok ingyeneset, ami persze nem zárja ki azt, hogy van. ;)
UPDATE: Krissz készített egy ingyenes csomagot a témában, látogassatok el a blogjára. :)



Ha bármilyen más elemet méretezek, természetesen mindig megtartom az eredeti arányokat, de ezeknél a szabálytalan "gyűrődéseknél" nem ront az élvezeti értéken, ha torzul az arány.



És ezzel már készen is van az öregített fotónk. Nekem ez még nem volt elég kontrasztos, de persze ez már egyéni ízlés kérdése. Igazából csak azért teszem fel ezt a lépést is, hogy megmutassam, hogy ezek után is lehet próbálkozni, és nekünk tetszőre alakítani a fotót.


És ha már így megdolgoztam a fotóval, akkor természetesen készítettem belőle egy oldalt is:

Renewed Spirit (collab with Yellow Butterfly Design)
Dear Diary - Everydays
iNSD BlogHop freebie
Tik Tak
Sympatique
Weathered Frames
Photo Overlay 2.
Abandoned Office
Doodle Designs: Alpha Brushes
Kate Teague; Robyn Meyerotto - iNSD BlogHop freebie

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP