Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

BE INSPIRED - YESTERDAY by Val C. Designs

>> 2010. július 16., péntek

Val egyszerűen szárnyal! Egy újabb fantasztikus készletet készített. Szóval "nyári szabadságom" ide vagy oda, megint nem tudtam ellenállni, és már készítettem is az oldalakat vele... :D De először mutatom a készletet. Nagy kedvencem ez tőle:

available here @DSC

És az oldalaim:

Benikémet mostanában nagyon nehéz fotózni, mert állandóan tiltakozik ellene: hol az arcát takarja el, hol képeket vág, hol csak elfordul a kamera elől. A Vasúttörténeti Parkot viszont imádja, így történhetett az, hogy sikerült végre egy jó fotót csinálnom róla... :D


A múltkor otthon nézegettem a fotókat, és találtam egy 1960-ban készültet anyukám keresztanyjáról. Nem nagyon vannak régi képeink, nagyon meg is örültem neki, és ez a készlet tökéletes volt ahhoz, hogy oldalba foglaljam. A kommentet a fotó hátuljáról másoltam.



(A készlet ugyan még nincs a boltokban, de mivel ma elutazunk a hétvégére, már felteszem a blogba.)

Read more...

RAK - Val C. Designs és Studio of Jo Hanna

>> 2010. július 15., csütörtök

Két megnyerhető készletet is hoztam:

Be Inspired - Yesterday by Val C. Designs


Csak egy kommentet kell hagyni Val blogján, 16-ig.

The Benjamin Party  by Jo Hanna



Jo Hanna készletéért pedig a DST-n kell kommentelni.

Read more...

Little Bits & Pieces No. 5 by Sue Cummings

És (egyelőre időhiány miatt) az utolsó oldalam Sue Cummings kihívására. Ugyanis most már működik az Oscraps - legalábbis a bolt része. Így megvettem az eredeti kiírásban szereplő készletet is. Persze nem csak a díj miatt - bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy az nem motivál... :D -, hanem azért, mert tetszett.

Eredetileg egy teljesen más fotóval akartam készíteni az oldalt, de ahogy keresgéltem azt a bizonyosat, ráakadtam erre. De régen volt! A képen a húgom van, még 2008. augusztus 20-án mentünk ki anyuval és vele családilag Szentendrére. Gyönyörű idő volt, és ő kifeküdt a napra... Én meg nagy pocakkal fotóztam... :D


Little Bits & Pieces No. 5
52 Inspirations 2009 - Week No. 40
all by Sue Cummings
PS action: Set 4 by night-fate (8)

Posted by Picasa

Read more...

From My Notebook - Summertime by Sue Cummings

>> 2010. július 14., szerda

És itt az újabb oldalam, tegnap éjszaka gyorsan megcsináltam, most mentettem is... :D Kis meglepetés ért, mert a paypal-on nem a Sue által kiírt készlet volt, hanem egy másik, de ez is gyönyörű! :) És az oldalamon már megint Thassos, hát igen, ebben a nagy melegben elvágyódom a tengerhez... :) (És bár az oldal elég egyszerű, megszenvedtem vele, mire így nézett ki... :D)


From My Notebook - Summertime
52 Inspirations 2009 - Week No. 25 (recolored)
all by Sue Cummings
Posted by Picasa

Read more...

Hello Summer - Quickpage by Sue Cummings

>> 2010. július 13., kedd

Sue Cummings az egyik kedvenc tervezőm, benne van nálam az első háromban! :) És most egy kihívást indított, amivel 100$-t lehet nyerni a boltjában. Rendszeres vásárlója vagyok, így nagyon-nagyon örülnék neki, ha sikerülne. Persze az esély kicsi, szerintem sok jelentkező lesz, de hát csúnya lenne, ha meg sem próbálnám.

Az egyik kihívása egy ingyenesen letölthető gyorslap, ezzel kezdtem én is most a sort, mert kevés időm van, Julcsika mindjárt kel... :D De majd jövök még oldallal.
Nagy nehézségekbe ütközött ám, hogy ezzel is elkészüljek: először az Oscraps szervere állt le (lehet, hogy még mindig nem megy...), majd amikor Sue elérhetővé tette más fórumon a QP-t, és sikerült is letöltenem, és végre hozzá is jutottam, nálunk ment el az áram. Persze, hogy annyira el voltam foglalva azzal, hogy mit hogyan csináljak, hogy nem mentettem... Egy fél óra áramszünet, és szerencsére tünemény-Juci még aludt, így újra kezdhettem... :D És most már két percenként mentettem is.

Az oldal Juditnak és Timinek készült, édes kis gyerkőceikről! :) Lányok, nagyon hiányoztok! Remélem, örültök az oldalnak! :)


Hello Summer Quickpage
52 Inspirations 2009 - Week No. 46
52 Inspirations 2010 - Week No. 12
all by Sue Cummings

Posted by Picasa

Read more...

CEWE kihívás

>> 2010. július 12., hétfő

Tegnap este kaptam levelet Krisssz-től, hogy erre a hétre az én kihívásomat sorsolta ki: úgyhogy ezen a héten rossz fotóból kell oldalt készíteni. :)

Ilyen volt az én rossz fotóm és a belőle készült oldalam:


És hogy hogyan is értem el mindezt? 
Sajnos a pontos menetét nem írhatom le, mivel Scott Kelby Photoshop - Digitális Fotósoknak c. könyvéből tanultam szinte mindent, amit ehhez használtam. De azért nagyvonalakban leírom, szerintem lehet hozzá anyagokat találni a neten is. (Ha valakit viszont "komolyabban" érdekel a téma, annak csak ajánlani tudom a könyvet.)

Először is kezdtem egy kis színkezeléssel (görbék segítségével), amivel már kicsit tudtam világosítani a fotón. De az eredmény még így sem volt jó, továbbra sem látszott szinte semmi Beni arcából. 


Úgyhogy jött a következő lépés: az árnyékos és csúcsfényes területek részletességének növelése. Ezt szintén az alapján javítottam, ahogyan a könyvben le van írva, de nagyon jó leírást találtam hozzá az Adobe honlapján is (itt). 


Megmutatom a beállításaimat (nem a könyv ajánlásai, így megtehetem szerintem) - és hozzáteszem, hogy ezek nem mérvadóak, mert minden fotónál más és más beállításokkal lehet elérni a legjobb eredményt:


Mivel a fotó színeivel még mindig nem voltam elégedett, így belemostam a háttérbe (amúgy is szeretem ezt alkalmazni, tökéletes színű fotóknál is... :D). Három fotó-rétegem van, alulról haladva felfelé a következő beállításokkal:
  1. Fényintenzitás - 17%-os fedettség
  2. Átfedés - 50%-os fedettség - sugaras színátmenettel maszkolva
  3. Átfedés - 50%-os fedettség - csak Beni kimaszkolva

Arról már írtam korábban, hogy én hogyan készítem a maszkokat (itt és itt), úgyhogy most nem tenném meg megint, mert a gyerekek nem akarják... :D (Játékidő van!!!!!!! :D)

Read more...

KIDS GO OUT by Val C. Designs

>> 2010. július 11., vasárnap

Val új készlete 19 gyönyörű papírt és 40 elemet tartalmaz. Ugyan még mindig "szabadságon" vagyok nála, de nem tudtam ennek a készletnek ellenállni:

available here @DSC

Ahogy keresgéltem a fotókat, találtam egy tavaly tavaszit Beniről, aminek nagyon tetszett a beállítása. Viszont elég sötétre sikeredett. Aztán olvastam a CEWE-n a heti kihívást - találj ki te kihívást -, és összekötöttem a kettőt. :) Szóval az én kihívásom ez lett: készíts oldalt nem túl jól sikerült fotóból. Mutatom, milyen volt az eredeti fotó:


És itt a belőle készült oldal:


Read more...

July 2010 - Creative Techniques Challenge

MASKS/BLENDING
Imádom a maszkokat és a blendingelést, használom is őket gyakran. Így nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy az Oscraps-on ez a júliusi kihívás: egészen pontosan két vagy több fotót kell összemosni. Megint a thassos-i képeket vettem elő, remélem, még nem vagyok nagyon unalmas velük... :)


52 Inspirations 2009 - Week No. 40
52 Inspirations 2009 - Week No. 46
From My Notebook - Simply Summer
all by Sue Cummings
Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP