Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Nagypapa - Ányinak

>> 2009. augusztus 8., szombat



Felhasználtam: Papier{Pieces} - Old Frame és CP Masks Set 006
Betűtípusok: Perpetua Titling MT, Ten Ton Ballyhoo és CK_Alis_Hand_Of...


A scrapbook.hu-n Secima által indított játék újabb képe, most Ányinak.
Bevallom, nagyon félve nyúltam a képhez, szeretett nagypapám emléke miatt. Sajnos rólunk nincs közös kép, így kicsit magamnak is készült ez a kép.
A fotó viszonylag kicsi volt, így nekem még kellett rá valami. Kerestem idézetet, de nem találtam. Aztán elolvastam, hogy Ányi mit írt a képről, és annyi szeretet áradt a szavaiból, hogy ez került rá a képre.
A háttérre cseresznyevirágok kerültek díszítésképpen, mivel a kép cseresznyefák közt készült. A keret és a díszítő vonal saját készítésű.
Nagyon sokat tanulok ezekből a képekből. És nagyon érdekes dolog más fényképéből dolgozni.
Ányi! Ha olvasod, fogadd szeretettel! :)
Posted by Picasa

Read more...

Alvó gyermek

>> 2009. augusztus 5., szerda



Még amikor pár hónappal ezelőtt regisztráltam a scrapbook.hu-n, láttam ezt az idézetet Linsey aláírásában. Egyből ez a kép jutott eszembe róla, úgyhogy meg is kérdeztem, hogy felhasználhatnám-e. Egyből válaszolt, és elküldte nekem a pontos idézetet. Linsey! Itt is köszönöm neked!

Most jutottam el oda, hogy végre hozzálássak a képhez, kellett hozzá a nyereményem... :) Az overlay és a fotómaszk is Joanne Brisebois munkája (az Oscraps-ban lehet megvásárolni).

A képet persze most is megpiszkáltam, nem találtam elég hatásosnak eredeti mivoltában. A lépéseket itt olvashatjátok el, ha érdekel. A háttér szintén saját készítés, a fotó egyik részletéből csináltam egy pattern-t és azt alakítgattam még kicsit.

És kedveskedni is szeretnék nektek: ha tetszik, a háttérként használt papírt, ill. annak egy színezett variációját, és a Lilla's Dream c. képemben használt zöld papírt letölthetitek. Belecsomagoltam az idézetből készített wordart-ot is.

Posted by Picasa

Read more...

Szuper wa-k

>> 2009. augusztus 4., kedd

Ahogy készítettem Krisztának a képet, valami jó kis fiús wordartot kerestem. Így bukkantam erre az oldalra. Eddig még csak a fiús wa-k között néztem szét, de azok szuperek.

http://scrappingwords.blogspot.com/

Read more...

Imi


Papier{Pieces}: paper and alpha
Manda: seven wonders wordart


Szintén a Secima által indított Adott fotó játékra készült a kép, Kriszta fényképéből. Gondolkodtam rajta, hogy teszek rá még valamit, de aztán úgy döntöttem, hogy az már csak elrontaná. Hát, remélem, tetszeni fog Krisztának...

Posted by Picasa

Read more...

Lilla's Dream


JoanneBrisebois_12x12OverlaysVolIITOW_4.png

A scrapbook.hu-n Secima Adott fotó játékán július 20 - augusztus 2. között az Eralilla kislányáról készült fénykép volt soron. Már régóta figyelem a blogokban ezt a játékot, és nagyon kedves ötletnek tartom. És persze annyira szép alkotások készültek. Aztán végül összeszedtem a bátorságomat - a gyerkőcök és az "alkotás" miatt fórumozni már nincs időm, így kicsit kívülállónak érzem magam ebben a közösségben -, és megkérdeztem, hogy beszállhatok-e. Nagyon kedvesen fogadtak, itt is köszönöm mindenkinek.

A képpel könnyű dolgom volt, ahogy megláttam, tudtam, hogy mit szeretnék kezdeni vele. (Ez viszonylag ritkán fordul velem elő. De van, amikor mintha valaki vezetné a kezem, hogy mit hogyan és hová, és ez most ez az eset volt...)

A fényképet Lab Color módban alakítgattam, és a zöld háttér pedig szintén saját készítés. A COLOURLovers-en kevertem magamnak a múltkor egy színpalettát, és annak felhasználásval csináltam. És amikor aztán nyertem a Cewe 11. heti kihívásán, és megláttam Joanne Brisebois Overlays készletét, tudtam, hogy már csak ez hiányzik az elképzelésemhez. :)

Ha valakit érdekel, hogy hogyan készült a fénykép, innen letöltheti a txt fájlt, amit a PS History-jából másoltam ki. (Na, jó. Azért a pontokba szedés és a felesleges részek kitörlése nem a PS érdeme...) Ha esetleg kérdésetek van a fotópiszkálással kapcsolatban, szívesen segítek!
Posted by Picasa

Read more...

Nyeremény és díjak

Érdemes volt megcsinálnom a Mosoly a múltból c. képet, mert ezen a héten nekem kedvezett a szerencse! És az Oscrap-ban lehetett levásárolni. Alig tudtam választani a sok szépség közül. Először a készleteket kezdtem el böngészni, de aztán rájöttem, hogy annyi szépséget gyűjtöttem már össze, de alapvetően a papírokat, overlay-eket használom belőlük. Így aztán erről letettem. És aztán megláttam ezt:



Imádom az ilyeneket. Ráadásul pont Eralilla fotójából készítettem oldalt, és tudtam, hogy ez az, amit kerestem. És ez lett a másik választás, alig várom, hogy ezt is felhasználjam valahol:



Mindkettő Joanne Brisebois munkája. És annyi gyönyörűséget csinált még ezeken kívül is. Szerintem visszajáró vásárló leszek (havi 2000 Ft-nak megfelelő összeget engedélyeztem magamnak ilyen dolgokra).

És még adós vagyok két díjjal. Nagyon örültem nekik, és egyáltalán nem amiatt nem írtam eddig róluk, mert nem érdekeltek volna. Csak a Picasa-m valami miatt nem hajlandó azt a mappát megjeleníteni, amiben vannak a képek, és mindig úgy gondoltam, hogy sikerül megfejtenem a hiba okát. Feladtam. Így kép nélkül:

Limonádé díjat kaptam Csutitól és Moanitól. És Mosoly díjat kaptam Timitől. Nagyon-nagyon köszönöm nekik. Mivel már nagyjából körbeért scrap-es körökben a díj, és amúgy is kissé elkéstem volna vele, nem nevezek meg név szerint senkit. De mindenki magáénak tekintheti, aki kinn van a jobb oldali menüsorban, mert őket rendszeresen olvasom, üdítenek, ihletet adnak, kikapcsolnak. :) (És vannak olyanok is, akik nem szerepelnek itt, mert 1. még nem frissítettem a listát, 2. nincsen blogjuk. De őket is szeretem!)

Posted by Picasa

Read more...

Szerelem első látásra

>> 2009. augusztus 2., vasárnap



Tragikus szerelmi történetet örökít meg a kép, Julcsánk első fellángolásának a zord szülők általi sárbatiprását. Pedig a képek tanúsága szerint is komoly kapcsolat volt kialakulóban, de a kedvesnek hullott a szőre. Így egyelőre veszélyesnek ítéltük az együttlétet, és új udvarlót kerítettünk a drágának.

A nagy képnél kipróbáltam a Lab módot, de még van hová fejlődnöm benne. És a maszknál alkalmaztam egy kis Color Halftone...-t. :) (Lassan-lassan megbarátkozom vele.)

A szöveg, ha esetleg nem lenne olvasható:
Egyik reggel korán ébredtél Mamalilánál, és apa felvitt a tetőtérbe. Ott találtátok ezt a macit. Ahogy megláttad, sikítottál örömödben, majd rávetetted magad, egy csellel magadra húztad, és gyömöszölted kézzel-lábbal. Onnantól kezdve elválaszthatatlan barátok lettetek. Pontosabban csak lettetek volna, mert Maci hullatta a szőrét. Így zord szülőkként kénytelenek voltunk véget vetni a románcnak. Szerencsére találtunk egy beugrót, Nyuszi személyében, akinek sikerült átvennie Maci helyét. Remélem, hogy nem okoztunk neked komoly lelki sérülést, és ígérem, hogy Maci egyszer még visszatérhet az életünkbe...


Betűtípusok: cím-ValentinaJF, szöveg - Papyrus. Template - Simply Sarah Layered Template 45a.
Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP