Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Fotókönyv sablonok

>> 2011. január 28., péntek

Mivel volt érdeklődő, megcsináltam gyorsan a sablonokat. Remélem, tudjátok majd használni őket. Ha bármi gond lenne velük, szóljatok! :)







Read more...

52 Inspiráció - 4. hét

>> 2011. január 27., csütörtök

És elkészültem a 4. heti duplaoldalammal is. Nagyon szeretem csinálni ezeket az oldalakat, de tény, hogy sokkal több időmet veszik igénybe, mint bármelyik másik oldalam. Nehéz kiválogatni a fotókat, és határt szabni annak, hogy milyen momentum kerüljön bele a leendő könyvünkbe, és melyik maradjon ki. Sok töprengés után végül ezeket választottam.


52 Inspirations 2011 by Sue Cummings and Vicki Stegall
{Basics}
{Week 3}
{Week 4}
A kommentek:


BETEGSÉG. Szerdán reggel Benikém nagyon leverten ébredt, kedvetlen volt, fájt a feje. Itthon tartottuk, és nemsokára be is lázasodott. Julcsika átérezte a pillanat fontoságát, és szolidaritott a bátyóval...
Benikének két napig volt 39 fokos láza, nem is nagyon tudtam lentebb vinni. Szegénykém csak feküdt az ágyban, de nagyon jól viselte. Amikor megkérdeztem tőle, hogy van, mozdulni is alig bírt, de láztól csillogó szemekkel, elhaló hangon felelte: 
„Már sokkal jobban érzem magam, anya...”


A SZABADBAN. Vasárnap végre már mindenki jól érezte magát és a nap is kisütött, úgyhogy kimentünk kicsit sétálni a térre. A gyerekek nagyon élvezték a régóta várt szabadságot, és áhítattal hintáztak a játszótéren. Sajnos elég erős szél fújt, így hamar véget kellett vetni a hirtelen rögtönzött „kirándulásnak”.
És mutatom a negyedik heti készletet:
available here @Oscraps

És a végére egy kérdés: érdekelne-e bárkit ezekből a fotókönyves oldalakból templét???? Nem tudom eldönteni ugyanis, hogy használhatóak lennének-e ezek másnak is, vagy túlságosan személyre szabottak. Ha bárkit is érdekel, elkészítem belőle a sablont... :)

Posted by Picasa

Read more...

Hogyan készült - living the life

>> 2011. január 26., szerda

Timi kérdezte, hogy hogyan készült világos háttérrel az oldal (magyar tutorial itt, angol verizó itt). Nagyon egyszerűen, mutatom a rétegeimet. A fotót én kimaszkoltam, mert azt akartam, hogy csak ott legyen szöveg, ahol a fotó van, és az oldal többi része üresen maradjon. A szövegszínt szürkére állítottam, hogy ne legyen olyan nagy a kontraszt a világos háttérrel. Mivel a fotó-maszk miatt a sötét részeknél (szemem, szám) eltűnt a szöveg (ott nagyjából fekete lett a maszk, ami azt jelenti, hogy nem látszik ott a réteg), ott világos foltok maradtak. Emiatt került rá a fotós réteg, Kemény fény (Hard Light) beállítással, a kitöltésnél pedig játszadoztam, hogy hogyan mutat a legjobban (végül nekem a 75%-os kitöltés tetszett a legjobban). Aztán még jött rá egy Fekete-fehér korrekciós réteg, mert az eredeti fotóm inkább kékes színezetűre sikeredett... :) Ha valami nem érthető, kérdezzetek nyugodtan itt vagy e-mail-en (beszteriarany kukac gmail pont com).

Posted by Picasa

Read more...

living the life

Krissz heti kihívása és tutorialja annyira megfogott, hogy az 52 Inspirációs készletből először erre kellett alkotnom és nem a heti fotókönyv oldalunkat készítettem el... :D Jó sokáig elszöszmötöltem vele, mire így nézett ki, és szépség tekintetében nem is a legjobb oldalam, de én most ezt szeretem... :)


52 Inspirations 2011 by Sue Cummings and Vicky Stegall
{Basics} [ link ]
{Week 4} [ link ]
{Week 1} [ link ]

Read more...

Floral Brush

>> 2011. január 25., kedd

A múltkoriban barangoltam a neten, és találtam egy nagyon jó kis tutorialt. Egyből beleszerettem, és aztán tegnap végre szakítottam rá időt, hogy elmélyedjek benne. Ez lett az eredménye (ingyenes PS ecseteket használtam hozzá):



Nekem egyelőre nagyon tetszik, bár még gőzöm sincs róla, hogy hogyan tudnám felhasználni. De hátha ti találékonyabbak vagytok... :)

Azt hiszem, csinálok még majd ilyeneket, mert nagyon élveztem, csak sajnos jó kis csokros fotóim nincsenek (ez egy ecsettel készült). Szóval ha valakinek van nagy felbontású jó fotója, amit megosztana velem, az ne habozzon... :) (e-mail: beszteriarany at gmail dot com)

És ha sikerül valamire használnotok, szívesen látnám, hogy mi készült belőle! :)

Read more...

Örökös változásban

>> 2011. január 24., hétfő

Az örök mozdulatlanság után egy oldal az örökös változásról... :) Igen, tudom, végletes vagyok, de hát ez van... ;)

Február 4-én újrakezdem én is a dolgos hétköznapokat. És bár szeretem a változásokat, ettől most mégis félek kicsit. "Valami véget ért, valami fáj..." Igen, véget ért az, hogy csak anya és feleség vagyok. Visszatérek egy régi szerephez, ami most mégis új lesz... És amit össze kell egyeztetnem az eddigi szerepeimmel. A téma lerágott csont, mindenki végigélte szerintem, aki visszament dolgozni. De nekem most ez a valóság, és fel kell dolgoznom. Ez egy terápiás jellegű oldal. :) 


MÖRJIKE - Dear Diary
LORIE DAVISON - Falling Leaves Autumn Tea, The Poet's Keepsakes Natural Elements
KRISSZ - varrás
Az idézet:
“Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, célok, életkorok és változások között haladsz, s ha megpihensz, nem pihensz biztosabban, sem tartósabban, mint a vándor, aki megtöttyed az útszéli almafa árnyékában egy fél órára útközben. Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.” 
(Márai Sándor: Füves könyv – Arról, hogy mindig útközben élsz)
És mutatom Ági gyönyörű készletét:
available here @LDD

Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP