Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Első saját blogruci

>> 2009. október 17., szombat


DDD Collab October

Kedvet kaptam a többiektől, hogy kicsit egyedibbé tegyem a blogomat, így elkészítettem én is az első blog-sablonomat. (Pontosabban ez így nem igaz, mert már jó pár éve blogolok, csak eddig WordPress-t használtam, így abban alakítgattam a sablonokat a saját képemre.)
A blog-múltam Beni születésekor kezdődött. Először csak a rokonoknak, ismerősöknek pakolgattam fel képeket, meséltem el, hogy mi minden történik velünk. (Kép mindenkinek: itt, majd itt.)
Később, amikor Beni elkezdett beszélni, nyitottam egy újabb blogot, ahol eleinte az ő mondásait írogattam le. Aztán rájöttem, hogy a lelki egyensúlyom megteremtésében/megtartásában fontos szerepe is lehet ennek. Gyakrabban írtam, és személyesebben. Írtam az érzéseimről, a gondolataimról, Beni fejlődéséről.
Aztán jött a scrapbook, és sokáig hanyagoltam a "családi napló" vezetését. De rájöttem, hogy két gyerek mellett, viszonylag kevés társasággal fontos, hogy néha mégiscsak írjak, mert így tudom leginkább feldolgozni az engem ért hatásokat. (Amúgy is alapvetően a "beszéljük-ki-magunkból-és-megoldódnak-a-dolgok" típus vagyok.) Csak sajnos az eredeti blogommal történt valami, és nem tudok belépni. (Hja, hiába informatikus az ember férje, programozó barátokkal, fél év alatt nem jutott idő arra, hogy valaki utánanézzen a problémámnak... :D) Úgyhogy indítottam egy "új" blogot, ahol "folytatom" az előzőt. Na, ennek lesz az új ruhája a most elkészült vidám sablon.
Na, meg is csináltam. Hát, az eredmény még nem teljesen tökéletes, de elsőre azért nem rossz. Majd kitapasztalom... :)
Posted by Picasa

Read more...

Wonderful World


Rainbow Ray of Hope
Bouille photomask


Elszégyelltem magam a napokban. Kata (Rainbow) első készlete nagyon tetszett. És valamiért eszembe sem jutott, hogy meg is vehetném. Aztán épp vásároltam valamit egy másik shop-ban, és egyszeriben nagyon rosszul éreztem magam. Van egy készlet, ami tetszik. Ráadásul magyar tervező készítette. És még "ismerem" is (jó, csak neten keresztül, de láttam az oldalait, kedves hozzászólásokat kaptam tőle és ezek alapján nagyon-nagyon kedvelem).
A lelkifurdalásom rögtön tettekre sarkallt, bár a készlet útja hozzám még mindig nem ment simán. Ugyanis valami probléma volt a PayPal-lal, így nem kaptam meg a letöltési linket. Kata nagyon aranyosan segített (Kata! Itt is köszönöm!), és végül tegnap le tudtam tölteni. Ki is csomagoltam gyorsan, rá is vetettem magam a Picasa-val, de valahogy olyan kevés elem volt benne. Szerencsére eszembe jutott, hogy megnézzem egy fájlkezelőben is: és megvolt ám az összes, csak a Picasa majdnem felét valamiért nem olvasta be!
De a nehézségek után végre minden megvan, és el is készítettem vele az első oldalam. Persze egyáltalán nem ilyet akartam, de ez lett belőle. Az eredménnyel azért nem vagyok elégedetlen, csak hangulatilag, gondolatilag, dizájnilag valami mást is akarok még kezdeni ezzel a készlettel, így ha lesz időm, biztos, hogy születik még belőle oldal.
Posted by Picasa

Read more...

Boldog szülinapot, Adélka!

>> 2009. október 16., péntek


Desytka Design challenge freebie

A DDD-n újabb freebie kihívás van, most a Desytka Designs készletével kell dolgozni. Először nem nagyon tudtam mit kezdeni a freebie-vel, valahogy nem éreztem rá az ízére, pedig nagyon tetszettek az elemek. De végül azért elégedett vagyok az eredménnyel.
A képen a férjem bátyjának kisebbik lánya van, akinek múlt hét végén volt a születésnapja. Boldog születésnapot, Adélka!
Posted by Picasa

Read more...

Levi - Oslinak

>> 2009. október 15., csütörtök


Kit Aurore boréale by margote
Bel Vidotti Scrap Silent copy 2
Carmen_by_digiscrapbooking


Sajnos fogalmazhatok úgy, hogy szokásomhoz híven megint elmaradásban vagyok Secima Adott fotó kihívásán. Azért próbálom ezt behozni, most Osli kis/nagyfiáról, Leviről készítettem el az oldalamat. A fotó csodás volt (Osli, látszik, hogy értesz hozzá!), nem is nagyon nyúltam hozzá, csak épp a kék színen kívül a többit fakítottam meg. Azokat a gyönyörű szemeket ki kellett emelni.
A fotó annyira megfogott, hogy nem akartam nagy körítést rakni hozzá, így kicsit minimálra sikeredett megint a képem. De azért remélem, hogy tetszik! Osli, ha olvasod, fogadd szeretettel!
Posted by Picasa

Read more...

Thassos

>> 2009. október 14., szerda


lynng-summersplash mini-kit

Ezt a készletet már nagyon régen töltöttem le, és azóta készülök vele képet csinálni, mert nagyon-nagyon tetszik. (Mondtam már, hogy imádom a sárgát...?! :O) És mi illene ehhez jobban, mint egy tengerparti kép.
A fotó az első közös nyaralásunkon készült, 2004. szeptemberében. Hatalmas élmény volt, akkor láttam először a tengert! Thassos egy kicsi sziget, mi a nyugalom miatt mentünk oda. Az egy hét alatt többször körbejártuk a szigetet, megnéztünk minden szép helyet. Ha valaki bulizni vágyik, nem ajánlom, de ha egy kis visszavonulás a cél, akkor irány oda, megéri! Azóta is, ha rossz passzban vagyok valami miatt, és fel akarok kicsit töltődni, akkor előveszem a fényképeinket, és egyből jobb kedvre derülök. Ezért (is) illettek nekem ezek a vidám, harsány színek ehhez a fotóhoz.
Posted by Picasa

Read more...

Repülőgép Emlékpark


Lilas Sunny Day
fonts: Lancastershire, Walt Disney Script, Calibri

A B4S-en Kitty Chen volt a múltkori "meghívott" vendég. Csodás oldalai vannak, tele vannak vidámsággal, energiával, nagyon megfogtak. (Itt a DST galériája.) Az interjúhoz természetesen kihívás is kapcsolódik. Úgyhogy böngészgettem a galériát, de nem tudtam választani közülük. Viszont megihletett. És ráadásul beleszerettem ebbe a készletbe (amiről szintén a B4S-en olvastam, köszi, lányok!), és ez született belőle. Remélem, tetszik!
Posted by Picasa

Read more...

My Boy

>> 2009. október 13., kedd


I am a boy_by Mag
catherinedesigns_BoysRetreat_Alpha
ddd_octcollab_ eljdorado
font: IKHIOOGLA


Szotyi indított az sb.hu-n egy nagyon jó kis kihívást: Altalena szabadon választott oldalát kellett liftelni. Ráadásul nem akármilyen a nyeremény sem! Altalena és Szotyi készít egy-egy oldalt a nyertesnek. Nagyon szeretem Brigi képeit, szerintem fantasztikus szkrepper. Csodálom a kirobbanó stílusát, irigylem az oldalait. Szóval nagyon örültem, hogy liftelhetem.
Ráadásul volt egy oldala (Kindy World), ami szerelem volt első látásra, hiszen az ovi volt a témája. Néztem is, hogy jó lenne valami hasonló oldalt csinálnom majd Beniről. Ráadásul pont ma találtam rá Mag blogjára, ahol nagyon testhezálló freebie-ket sikerült letöltenem!
Posted by Picasa

Read more...

Az ember családja

>> 2009. október 12., hétfő


lalig_singingintherain

Mostanában megint rengeteg freebie készletet töltöttem le innen-onnan. Szóval gyűlik, hogy milyen gyönyörűségekből szeretnék majd oldalakat csinálni. Na, ez a készlet pont nem az volt, de akciósan lehetett hozzájutni (köszönöm a B4S-es lányoknak a sok-sok tuti infót!).
Eredetileg csak egy játékos kis oldalt akartam összehozni, de aztán ez lett belőle. Biztosan közrejátszott Julcsánk betegsége is, kissé komolyabb vagyok most. Szerencsére már jól van a kis Veszedelem, de szombat éjszaka annyira csúnyán zihált, hogy riasztottuk a húgomat. Szerencsére, mire ideért, már rendeződött az állapota, így végül mégsem mentünk be a kórházba, de nem volt jó éjszakánk.
Az idézet, ha nem lenne olvasható:
Ha a világban sérelem ér, az egyetlen hely, ahová visszamenekülhetsz: az otthonod.
A családod megóvhat.
A tieid között biztonság van.
Ezt sehol másutt nem érezheted. Gondold el: akárhány emberrel volt dolgod életedben, sírod körül rokonaid állnak majd - mert ők tartoznak hozzád! Ezért a családi diszharmónia a legnagyobb próbatétel: akinek otthonában is zűrzavar van, nincs hol meghúzódnia - lényegében idegenek között él, számkivetésben. A jó család titka: a Meghittség és a Rend.
A Meghittség azt jelenti, hogy érzed: ezekkel összetartozol, jóban-rosszban. Megoszthatod velük a gondjaidat. Együtt éreznek veled. Érintésnyi közelségben vannak.
A Rend azt jelenti, hogyha bárki átlépi a meghittség határait, a helyzet pokollá változik.
Müller Péter Jóskönyv

És hogy miért pont erre esett a választásom?! Szeretem ezt a családi fotónkat. És ahogy az esernyő alatt összebújik a család, az számomra azt is jelképezi, hogy az életben mindig számíthatunk egymásra, és lesz egy "esernyőnk", ami megvéd a bajtól.
A fotó 2007. októberében készült a 1point4 Stúdióban.
Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP