Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Ecset - már megint

>> 2009. augusztus 1., szombat

Az egyik képemhez kerestem ecsetet, és találtam egy újabb oldalt, amiről nem szeretnék elfeledkezni, mert nagyon jó készletek vannak. :)

http://www.psbrushes.net/

Read more...

Color Halftone - ahogy én csináltam...

>> 2009. július 31., péntek

Sztrega kért meg rá, hogy áruljam el, hogy készült a Mosoly a múltból c. képem. Azzal kezdeném, hogy nem vagyok a PS szakértője, és azon felül, hogy nagyon sok tutorialon átrágtam már magam, alapvetően a próbálgatás módszerét alkalmazom. Így lehet, hogy sokkal egyszerűbb, és szebb módja is van annak, hogy ugyanezt a hatást elérjük, de én így csináltam.



Azt hiszem, az eredmény önmagáért beszél. Az eredeti fotót akár kidobásra is szántam volna, annyi szerencsém volt, hogy ez még a digitális korszakot megelőzően készült, és így elő lett hivatva. De sosem gondoltam volna, hogy ebből még lehet valami.

Íme, az eredeti beszkennelt kép. Látszik, hogy mennyire életlen.

Készítettem egy rétegmásolatot (Ctrl+J; hangsúlyok), hogy az eredeti kép szükség esetére megmaradjon. A szemek, száj, orr kihangsúlyozásához a Burn Tool-t használtam (lágy ecsetet választottam, Range: Midtones, Exposure: 30%). Ha valamin világosítani szeretnénk, a Dodge Tool-lal végezhetjük el (itt is Midtones és 30%). A színeket eltávolítottam: Image / Adjustments / Desaturate... (Shift+Ctrl+U). Jelenleg így fest a kép. Nagyon ijesztő, de a Color Halftone szűrő miatt csak azok a részek fognak látszani, amik sötétek. Lesz ez még jobb is.


A Background-ból layer-t készítettem (Layer 0), majd ebből újra készítettem egy rétegmásolatot (Ctrl+J; Channel Mixer), és az Image/Adjustment/Channel Mixer...-t alkalmaztam, az alábbi beállításokkal: Red:-50%, Green:+200%, Blue:-50%, Monochrome. A réteg hatásmódját Color Dodge-ra állítottam. Látszik, hogy most már mennyivel világosabb az egész.

Az eddigi rétegekről készítettem egy másolatot (Shift+Ctrl+Alt+E; Color Halftone). Ezen a rétegen a Burn Tool és a Dodge Tool eszközökkel még mindig alakíthatunk. Én is így tettem, jelenleg így néz ki a képem:



Majd jött a Filter/Pixelate/Color Halftone..., a Max.Radius-t 20 px-re állítottam, a többi beállítást hagytam.

Létrehoztam egy újabb réteget (fekete), ahol a látni nem kívánt részeket egy lágy fekete ecsettel átfestettem. (Jobban szeretek új rétegen dolgozni, mert könnyebben visszaléphetek a korábbi állapotokhoz, ha nem piszkálok bele az eredeti rétegekbe.)


Egyesítettem a rétegeket (Ctrl+Shift+E), és az RGB-ről átállítottam Greyscale-re a Mode-ot, majd ismét vissza RGB-re. (Először próbálkoztam az Image / Adjustments / Desaturate... paranccsal, de nem adott jó eredményt.) Majd bemásoltam alá a hátteret (amit, ha tetszik, a bejegyzés végén le is tölthetsz). A kép Blend Mode-ját Linear Dodge-ra állítottam.



Ilyen lett a kész kép. És itt a háttér, amit akár a képre kattintva, akár az alatta lévő szövegre, letölthetsz, ha tetszik. :)




Letöltés / Download
Posted by Picasa

Read more...

Mosoly a múltból

>> 2009. július 29., szerda



A Cewe 11. heti kihívására készült a kép. Téma a PS Color Halftone szűrője volt. Ami nekem nem tetszik, így ahogy elolvastam a kiírást, rögtön meg is állapítottam, hogy most nem csinálok rá képet. Aztán csak motoszkált a fejemben a dolog, és úgy döntöttem, hogy ha ennyire idegenkedem tőle, akkor jobb lesz kicsit megismerkedni vele. És beugrott egy egyetemi képem, amit nagyon szeretek, de annyira életlen lett, hogy nem igazán volt élvezhető. És ezzel a szűrővel sikerült "megmentenem"! :) Aztán már csak a többi képet kellett kiválasztanom hozzá.
A háttér saját készítésű, egy PS tutorial alapján készült. Eredetileg sárga volt, de valahogy nem illett a kép hangulatához, így végül a lilánál maradtam. Ami először furcsa volt számomra, sok színt kipróbáltam, de végül mindig ehhez tértem vissza. Pedig nem tartozik ez sem a kedvenceim közé - ez már csak egy ilyen kép... :) Aztán utánaolvastam a lila szín szimbolikájának, és kiderült, hogy jelenthet nosztalgiát is.
Ecset: Vector_Flower_Brushes_II_by_Yasny_chan.

Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP