Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Fotómanipuláció

>> 2010. február 27., szombat

Többen dícsértétek a fotómanipulációt a múltkori oldalamon, így megosztom veletek, hogyan csináltam. Ugyan nem azzal a fotóval, mert az nem saját, de a lépések ugyanazok. :)



0. Eredeti fotó:
1. Channel Mixer (Create new fill or adjustment layer / Channel Mixer...)
 
Majd a réteghatásmódot Hard Light-ra állítom, és a Fill-t csökkentem. Én itt 48%-ra állítottam, de próbálkozni kell. Jelenleg így néz ki a fotónk:

 

2. Rétegmásolat a Channel Mixer rétegről:

 
A réteghatásmódot visszaállítottam Normal-ra, a Fill-t 100%-ra. Így most már egy jóval kontrasztosabb fekete-fehér képünk van, mintha csak a szaturációval babráltunk volna.

3. Színek a képen: ha szeretnénk egy kis színt visszahozni, akkor nincs más dolgunk, mint a felső Channel Mixer réteg Layer Mask-ját megpiszkálgatni. Ennél a fotónál én egy kis arcpírt és a száj pirosságából egy kicsit szeretnék visszaadni (a tegnapi oldalamon a sapka színét is visszacsempésztem). Kiválasztok egy lágy ecsetet és a Opacity-t 30%-ra veszem, így:


Aztán a rétegek palettán a másolt Channel Mixer rétegre állva kiválasztom a Layer Mask-ot:
 

Majd az ecsettel "kifestem" azokat a területeket, ahol szeretném a színeket visszakapni. És így néz ki a fotó most:


Posted by Picasa

Read more...

RAK for Alice

>> 2010. február 26., péntek

Készítem ám a háttérben az oldalakat, csak mind CT, és még nem lehet mutogatni (ez az egy dolog van, amit nem szeretek benne... :D). De most volt kedvem kicsit "mást" csinálni, és Alice egyik képével készítettem oldalt. A nagyobbik lánya látható rajta. És mivel mással csináltam volna, mint a csodás készletével: a Grungy Love-val...

Grungy Love by Red Ivy Designs

A készlet mevásárolható a Digital Design Den-nél, a Scrappity-Doo-Dah-nál és a ScrapInsider-en.
Posted by Picasa

Read more...

Captivated Visions

>> 2010. február 25., csütörtök

A Captivated Visions-nál vendégesked(t)em január-márciusban. A múlt idő azért, mert hétfőn kaptam egy levelet Racheltől, hogy lenne-e kedvem az állandó CT-jének tagja lenni. Bevallom, kicsit meglepődtem, nem voltam benne biztos, hogy tetszenek neki az oldalaim, kicsit más a stílusom, mint a legtöbb CT-tagjáé. Persze az oldalaimat megdícsérte, de nem tudtam, hogy ez mennyire "kötelező köszönetnyilvánítás"... 
Nagyon szeretem a készleteit, szerintem fantasztikusak, bár néha kicsit nehéz ráhangolódnom. De ez az én hibám, nem a készleteké. Szóval igent mondtam, így mostantól már én is állandó tag vagyok. És annyira örült neki ő is, ami nagyon jól esett...

Read more...

Over liefde by Jopke D.

>> 2010. február 23., kedd

Most nézem csak, hogy ezt az oldalamat a blogra még nem tettem fel. :D Jopke egy régi angol wa-csomagját adta ki hollandul. Érdekes volt vele dolgozni, furcsa volt, hogy nem értem pontosan a szövegeket. Szerencsére (szr)Judit átküldte az angol csomag előnézetijét, így már könnyebb dolgom volt. A készlet amúgy fantasztikus, annyira, hogy egy igazán minimál oldalt készítettem belőle, szinte mást nem is használtam. A fotó az első közös nyaralásunkon készült, Thasos-on.

+ Quincy by Jopke D. (recolored)

A készlet:
available here


Posted by Picasa

Read more...

You&Me - Jopke lift

Jopke oldalait imádom. Vinnie Pearce készleteit méginkább. A B4S-en scraplift kihívás van, Vinnie készleteiből meg jól bevásároltam a múltkoriban. És itt egy újabb szerelmes oldal. Mert bár kevés időnk jut egymásra mostanában a férjemmel, de még mindig szerelmes vagyok... :D


Wishes and Dreams és Distressed Photo Masks 03 by Vinnie Pearce

És az eredeti oldal:
 
This face by Jopke
Posted by Picasa

Read more...

Újak...

>> 2010. február 22., hétfő

Julcsikánk megint beteg, így időhiány miatt csak gyorsan mutatok két új oldalt két új készlettel:

Az első a Captivated Visions új készlete:
 
available here @Elemental Scraps and @Gotta Pixels
Az oldallal megszenvedtem. A készlet tényleg fantasztikus, de valahogy nem tudtam ráhangolódni. Végül ez lett belőle:


A másik pedig Timi új maszk-készlete. Aki szereti a maszkokat, annak csak ajánlani tudom, nézzétek csak:
 
available here @ScrapInsider

Az oldalam pedig Julcsikáról készült. Itt épp pizsamában talált rá egy régi nyakláncomra. Amit persze egyből fel is kellett vennie... :D

Sweet Pink by Timo Designs


Ó, és ne felejtsétek! Ha tetszenek Timi készletei, akkor még március 1-jéig jelentkezhettek hozzá CT-tagnak. Szerintem érdemes megpróbálni: fantasztikus készletek, jó "főnök"... :D

Posted by Picasa

Read more...

A hét kedvenc oldala

Nagy örömömre Brigi (Altalena) lett a Vendég Kreatív Csapattag a scrapbook.hu-n. Brigikém, hatalmas gratula itt is. És újra indította a hét kedvenc oldala topicot. Ahol ki is emelte az Örülj, hogy... c. oldalamat - ami amúgy nekem is nagy kedvencem most. :D

Én is kiválasztottam a heti kedvenceimet, és gondoltam, itt a blogon is megmutatom nektek őket. Íme:


Self portrait Narcicca-tól. Annyira fantasztikus a fotó, és az a finom kis díszítés, amit köré tett, csak még inkább kiemeli:



Dancing Jankától. Fantasztikus a fotó, a cím, és a körítés. És együtt annyira jó hangulata van az oldalnak, nagyon szeretem nézegetni.



Horizon Vekától. Imádom a papírt, a kék festékpöttyöket a fotó alatt, a címet, a fotó alakját, no meg persze magát a fotót.



És végül a Hinta Kriszta anyutól. Annyira jól választott papírokat a fotókhoz, és olyan jó ránézni az oldalára! Nagyon-nagyon tetszik! :)


Ezen kívül is nagyon sok oldal tetszett, de amiket már előttem kiválasztottak, azokat én nem tettem be közé. Érdemes szétnézni a topic-ban, mert szebbnél szebb alkotások vannak kiemelve! :)

Read more...

Template Café #8 by Val C. Designs

>> 2010. február 21., vasárnap

Sokszor írtam már, hogy alapvetően nehezen dolgozom templétekkel, de Val új templétjével most nem volt nehéz dolgom. Nagyon-nagyon megtetszett, és olyan rég csináltam már dupla oldalt, hogy gyorsan neki is álltam. A gyerkőcök közös fürdését örökítettem meg, ilyen lett:



All Around The Year paper pack by Val C. Designs

A komment: Beni mostanában ritkán hajlandó együtt fürdeni Julcsikával. De ha mégis, az Julcsának maga a gyönyörűség. Ilyenkor aztán mindent megenged a bátyónak, kacagva tűri a legnagyobb zsiványságait is. Beni hol a fejére önti a vizet, hol kihorgássza... Neki mindegy, csak végre vele foglalkozik az imádott bátyó.
Egyik alkalommal Beni közölte, hogy hajat mos. Mire Peti felocsúdott, már egy kisvödör vizet locsolt Julcsika fejére. Julcsus pedig gyöngyözve kacagott, mintha legalábbis ő kérte volna a hajmosást...   


Posted by Picasa

Read more...

Word Art World

Imádom a wordartokat. És véletlenül rábukkantam egy oldalra, ahol eszméletlen jókat találtam. :)

Word Art World

Kukkantsatok be, érdemes!

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP