Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Fogas kérdések...

>> 2011. június 17., péntek

Igen, vannak ilyenek az ember életében. A legnehezebbek azok, amiket nem tud megválaszolni a gyermekének... Ilyenkor jól jön egy nagymama, aki esetleg még emlékszik a régi dolgokra, illetve jól jön egy hobbi, ami egyben lehetőség arra is, hogy megörökítsük gyermekünk életének legfőbb eseményeit...
Benikémnek kiesett az ötödik foga is, ez már a felső metsző, úgyhogy édes foghíjas mosolya lett tőle... Az ominózus kérdés pedig így hangzott: "Anya, neked is esett ki fogad a játszótérről hazafelé menet...?!"
Ezek után belátható, hogy a történet, és az előző fogak kisesének dokumentálása oldalt kívánt... Az oldal pedig el is készült a scrapbook.hu újabb kihívásának egyik inspirációjaként:

részletekért katt a képre

És az oldal:

::: credits :::

A feladat nem volt egyszerű: legalább 50%-ban csíkos hátteret kellett használni az oldal elkészítéséhez. Na, ez nekem nehezen megy: mintás hátteret nagyon-nagyon ritkán (szinte soha sem) használok. De kíváncsi voltam, hogy képes leszek-e ezzel alkotni. Képes voltam, és igazából szeretem a végeredményt. De nem fogok áttérni a mintás hátterekre továbbra sem... :)

Ha valakit érdekelnek a kommentek, bemásolom ide, mert az oldalon - ebben a méretben - nehezen olvashatók:

Két fotó pár óra eltéréssel. És közben az összekuszálódott két mozgó fogadból már csak egy maradt a szádban... Már napok óta vártuk, hogy megtörténjen, állandóan piszkáltad, mozgattad, és délutánra már tényleg szinte összekeveredett az első két fogad. Aztán elmentünk a játszótérre, és hazafelé jövet már annyira lógott a bal felső metszőfogad, hogy mondtam apának, inkább szedje ki a szádból. Nem is nagyon kellett erőltetni, jött magától.


Előtte apa már felkészített: mivel nagy fog, lehet, hogy vérezni fog, és olyan érzés lesz, mintha a konvektort nyalogatnád. Nem is ijedtél meg, amikor tényleg megérezted a vér ízét a szádban , csak ennyit mondtál: „Anya, én szeretem a vér ízét...!” Drága kis vámpírom...

Egész úton hazafelé azt kérdezgetted tőlünk, hogy nekünk is esett-e ki fogunk gyerekkorunkban, amikor épp a játszótérről mentünk haza. Nem elégedtél meg a válasszal, hogy nem emlékszünk rá, így apa kénytelen volt egy gyors eszmefuttatásra: „Hát, kicsim, a gyerekek sokat vannak játszótéren, és sok foguknak kell kiesni, úgyhogy lehet, hogy nekem is esett ki fogam a játszótérről hazafelé menet...”

Itthon aztán tovább faggattál engem is, és végül akkor nyugodtál meg, amikor ezt mondtam: „Kicsim, én sajnos nem emlékszem rá, hogy esett-e ki fogam a játszótérről hazafelé menet, de megígérem, hogy felírom, hogy neked esett ki, és ha a te gyereked egyszer felteszi neked ezt a kérdést, te már biztosan mondhatod neki, hogy igen, neked esett ki fogad a játszótérről hazafelé menet...”
*az első: itthon te szedted ki a szádból és nagyon büszke voltál magadra (hozzáteszem, én is, mert én nem mertem kiszedni) ** a második: a játszótéren, ezt már én szedtem ki, mert majdnem kiesett *** a harmadik: az óvodában, az udvaron (egy zsebkendőbe csomagolta be az óvónéni, és a nadrágod zsebébe tette) **** a negyedik: a kocsiban, evés közben, sikerült le is nyelned (nagyon megijedtél, hogy a fogtündér nem fog tudni róla, de aztán megnyugodtál, hogy mégis, mert megnézi az interneten) ***** az ötödik: a játszótérről hazafelé jövet apa szedte ki a szádból egy zsebkendővel

A kihíváshoz a KCS tagjai készítettek egy freebie-t is, nagyon jó kis csíkos papírokat tartalmaz. A kihívásban található linkről tudjátok letölteni őket.
paper freebie for registered users of scrapbook.hu


Kellemes hétvégét mindenkinek! ;)

Read more...

Hinta-palinta...

>> 2011. június 16., csütörtök

... hintázik a Juliska...
2,5 éves kora óta egyedül a nagy hintán. Fel kell ültetni és hajtja magát. Szenzációs. Akkor élvezi leginkább, ha mellette ül a másik hintán Benedek, és a két testvér együtt hintázik, együtt kiabál, együtt énekel. Szeretem nézni őket.
Mint ahogyan szeretem nézegetni Janka és Ági (Mörjike) új közös készletét, a Renewed Spirit-et is. Egyszerűen fantasztikus. Inspiráló, időtálló, egy egész fotókönyvet tudnék készíteni ezzel az egy készlettel...

De először is mutatom KisJuliskámat és a hintát:

Janka & Mörjike - Renewed Spirit collab
Mörjike - Mist brush set (scrapbook.hu freebie)

És mutatom a készletet is, de olvassatok majd tovább is, mert még most jön a java... ;)

available here @DHD
(a mai napon 30% kedvezménnyel!)

De még nincs vége, mert ha szeretnéd megnyerni a készletet, akkor nincs más dolgod, mint ...
  1. hagyni egy megjegyzést Ági blogján - belinkelve egy kedvenc régi családi fotódat a hozzá tartozó történettel; ÉS/VAGY
  2. letölteni a freebiek-et és készíteni vele egy oldalt (nem kötelező csak a freebie-ket használni, de felismerhetően szerepelnie kell az oldalon) - természetesen ezt is vissza kell linkelni Ági blogjára
A fotóval indulók közül a lányok választanak egyet, az oldalt készítők közül pedig Mr. Random segítségével sorsolnak. A határidő: 2011. június 20. éjfél. (CET).

És akkor mutatom is a freebie-ket:

DOWNLOAD here @Ági's blog


DOWNLOAD here @Janka's blog


És persze ne feledjétek, hogy holnap péntek, és újabb kihívás indul a scrapbook.hu-n... ;)
További szép napot!

Read more...

Nosztalgia...

>> 2011. június 13., hétfő

Szinte minden ct-met visszamondtam már, de azért a DST-re néha be-bekukkantok, hogy nincs-e valami jó kis one kit call. És most találtam is egyet, egy új dizájner két készletét is meghirdette, nekem ez a lilás tetszett meg nagyon. És annyira szép kis finom készlet, hogy egyből az esküvői fotóink ugrottak be. Hát, ez lett a végeredmény:


Purple Love by Picture Designs

És mutatom is a készletet:
available here @Etsy

Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP