Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Hogyan készült - a nyertes oldalam

>> 2010. október 20., szerda

Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat! Nagyon jól esik, hogy ilyen sokan jártok errefelé, és hogy velem örültök!

Kisnyúl kérdezte, hogy hogyan készült az oldalam. Nagyon egyszerűen. Nem kellett hozzá hatalmas technikai tudás, inkább csak egy ötlet. Csináltam egy pillanatképet a rétegeimről - nem látszik rajta az összes, de a többinél semmi extra nincs. Egy kis magyarázat hozzá:

  • a háttérpapírból azért van két réteg, mert az alsónak a színe tetszett, a felsőnek meg a textúrája... :)
  • a fotóból két réteget készítettem, az alsót színátmenet eszközzel maszkoltam, a felsőnél pedig a képkeret belső részét kijelölve készítettem el a maszkot
  • mivel még kicsit üresnek éreztem az oldalt, készítettem egy újabb réteget a fotóból, azt felnagyítottam - ez természetesen minőségromlással jár, de mivel úgyis csak nagyon halványan látszik a háttérben, ezért nem gond, ha nem annyira éles -, ott, ahol a háttérbe mosott kis kép van, kimaszkoltam
Ha valami esetleg nem egyértelmű, kérdezzetek nyugodtan, tényleg csak nagy vonalakban írtam le, mit csináltam. 




És azért beteszem megint az oldalt, csak azért, hogy ha később valaki visszatérne ide, akkor ne kelljen keresgélnie:



UPDATE:
Bocsánat mindenkitől, Icka hozzászólásából világossá vált számomra, hogy a két bejegyzést elfelejtettem belinkelni a maszkolásról... :( Kicsit szétszórt vagyok mostanság. Szóval:
  1. Szrjudit írt egy nagyon világos tutorialt arról, hogy ő hogyan szokott maszkolni - itt én is ezt alkalmaztam.  >>> itt olvashatjátok el
  2. én pedig ebben a bejegyzésemben írtam róla, hogy én hogyan szoktam csinálni... >>>itt olvashatjátok el



És már el is költöttem a nyereményemet Amanda shop-jában... :D Gyönyörű dolgokat vettem és rengeteget, mivel egy csomó cucca akciós is ráadásul... :D Mutatom is:



Posted by Picasa

Read more...

Hipp-hipp...

...hurrá!!!!!!!! :D

Az én egyik oldalamat választották a legkreatívabb oldalnak Taylormade kihívásán! És nyertem 50$-t a boltjába. Madarat lehetne fogatni velem... :D

És ez volt az oldal:



Read more...

Vigyázz rám!

>> 2010. október 19., kedd

Tényleg nem tehetek róla, de... Szóval az úgy volt, hogy kicsomagoltam Krissz heti kihíváshoz kapcsolódó freebie-jét. Aztán bekukkantottam Mörjike CT-fórumára, ahol megláttam az új papírjait. No és a heti kihívás a cewe-n, imádom a témát. Ráadásul valahogy megint Dés-t hallgatok... Na, szóval ez sült ki belőle:

KRISSZ: Love Letters
MÖRJIKE: Ab Office, Woods & Fields Add-on, Beauty Fall Add-on, Beauty Fall photomasks
TIMO: Beauty Fall
HAD - Oscraps Collaboration

És Mörjike új papírjai, illetve a fotómaszk-csomag, amivel most sikerült oldalt készítenem:

 
available here @LDD





És egy videó: Akarsz-e

Read more...

SEA WHISPER by Red Ivy Design és CEWE-kihívás

SEA WHISPER by Red Ivy Design

Alice újra gyönyörűt alkotott, most már a színek is közel álltak hozzám... :D 

available @2LP and @SDD

És ha már tengeres a készlet, akkor ahhoz természetesen thasos-i fotó dukál... :D



CEWE HETI KIHÍVÁS 74.

A 'Csinálj, amit akarsz' kihívás utolsó kihívása Florcié, a feladat: egy oldal egy érzelemről, vagy oldal a párodról/párodnak. Rengeteg oldal készül a gyerekekről, sokat csinálok az érzéseimről is csak úgy általában, úgyhogy most Peti következett. 

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ő a férjem. Ebben a rohanó, gondokkal teli világban néha mi is elszigetelődünk, magunkba zárkózunk, ezért is csináltam egy oldalt, ami csak neki, csak róla szól. a komment nem nagyon látszik, de ez kicsit tudatos is, annyira személyes lett, hogy ez csak rá tartozik. de a lényege olvasható az alsó wa-ban: 
te vagy a férjem. a bártom. a szeretőm. a gyermekeim apja. te vagy a társ, akivel együtt megyek az úton. te vagy a minden...


Rhoslyn by Jopke D.
On this day by Paislee Press Designs

Posted by Picasa

Read more...

Pontgyűjtő kihívás - Didó: Megcsavarva

>> 2010. október 18., hétfő

Újabb pontgyűjtő kihívás indult az sb.hu-n, a mostani házigazda Didó. Nagyon izgalmas a kihívás, részleteket itt olvashatsz róla: http://forum.scrapbook.hu/scrapbook-hu-hivatalos-kihivasai/1196-pontgyujtes-megcsavarva.html

Az alábbi hozzávalók felhasználásával kell oldalt készíteni:

  1. 1 nagy virág - de tényleg 'nagy'
  2. 2 gomb
  3. wa
  4. 1 háttérpapír
  5. 1 papír, ami alig látszik
  6. kisebb virágok
  7. valami kék
  8. valami rózsaszín


Az én oldalam most a húgomról és a kiskutyánkról szól. Aktualitását az adja, hogy anyu felköltözése miatt meg kellett válnunk tőle, szerencse Ickáék hatalmas szívének, jó helyre került a drága... (Icka, nagyon hálásak vagyunk nektek!!!!! :D) Ez a fotó még 2005. októberében készült, és bár Latyikából nem sok látszik, azt hiszem, az összebújás, és a húgom arca mindent elárul arról, milyen helyet tölt be a szívünkben ez a kis csöppség.


Art Papers 6 by Vinnie Pearce
You by Cucciola Designs
Follow Your Dream by Cucciola Designs and Shashinamama Designs
Summer days by Sue Cummings
Block Party by A5D
Light Up The Night by A5D
Doggie WA by Suddenly Artistic Designs




Posted by Picasa

Read more...

Új oldalak

>> 2010. október 17., vasárnap

Hoztam egy párat, egy és egy se ct... :D

Kép egymásnak VI.


A figyelmes csajoknak - Brigi (Hékás), Ági(Mörjike) és (szr)Judit - köszönhetően sikerült nem lemaradnom erről a fordulóról... :D Köszi, csajok!!!!! A szerencse úgy hozta, hogy Juditnak készíthettem oldalt. Nagyon megörültem, és nagyon meg is ijedtem ettől a feladattól. Mert őt ismerem. Jól ismerem, és szeretem. Emiatt könnyűnek éreztem. Ugyanakkor, pont azért, mert ennyire közel áll hozzám, meg is rémültem...
Magáról kértem tőle fotót, és kértem, hogy küldjön mellé egy idézetet vagy dalszöveget is. PUF szöveget kaptam, régen nagyon sokat hallgattam őket, bár ezt a számukat nem ismertem. De érdemes meghallgatni, én is ezt hallgattam az oldal készítése közben.


Az oldalam pedig ilyen lett:
::: credits :::



Oscraps - Designer Spotlight: Taylormade Designs

Nagyon fellelkesített a téma, és Amanda kedves kommentje az első oldalamhoz. Így készítettem még egy párat. Ötletem még lenne, időm már nincs... :D Úgyhogy csak mutatom az elkészülteket:


CREDITS:
In Moderation, In Moderation Add-on kit by Taylormade Designs



Az idézet Robert Flugham Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes c. könyvből van. Sajnos nem találom a könyvet, és én nem akarok nekiesni a fordításnak, mert nem tudnám olyan szépen megfogalmazni, de a Libri honlapján egy részlete le van fordítva (itt).








Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP