Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Etetésre várva

>> 2009. július 4., szombat



Megszenvedtem ezzel a képpel, és igazából nem is teljesen vagyok elégedett, de ebben az állapotában már vállalhatónak tartom, és egyelőre úgysem sikerülne már ennél jobbra, annyira belém égett.
Sajnos a fotó nagyon rossz minőségű volt - nem a legjobb a gépem, és elég rosszak voltak a fényviszonyok, amikor csináltam. Viszont annyira megmaradt bennem ez a pillanat, ahogy ott ültek, komolyan, és várták a kaját, hogy mindenképp meg kellett örökítenem.
És a Cewe oldalán pont most olvastam egy cikket a Képregényről. Szerencsére ezzel olyan állapotba került a fotó, ami már élvezhető. (Egyedül az utolsó lépést hagytam ki, amúgy mindent úgy csináltam, ahogy ott le van írva.)
A háttér két színét elválasztó(összekötő?!) kék szalag ecsettel készült (Ribbons Revolution Brushes by Rozairo).
Ebben a felbontásban a szöveg nem nagyon olvasható, így bemásolom:
Sajnos a lakásunkban elég kicsi a konyha, így az étkezések a szobában zajlanak. És ha Julcsánkat etetem, akkor természetesen Beni sem akar kimaradni semmi jóból, így arra vár, hogy neki is én adjam a szájába a falatot. Szóval mindenki türelmesen vár a sorára...


Most nézem, hogy ebben a felbontásban nem igazán szép a kép, így belinkelek egy nagyobbat is. (kép)
Posted by Picasa

Read more...

PS ecsetek

Imádom az ecseteket! Rengeteg van belőlük. (És köszönöm Krissz-nek, hogy írt egy nagyon jó kis cikket arról, hogy hogyan is lehet őket rendbentartani!)
Sajnos azt is rendszeresen elfelejtem, hogy honnan szerzem a legjobbakat. Ma is találtam egy oldalt, inkább "megemlékezem" róla itt is, talán könnyebb lesz visszatalálnom... :)
FBrushes

És ahol még szoktam kereskedni: Brusheezy (és ha már arra jártam, akkor onnan is letöltöttem egyet... :)

Read more...

Kókuszgolyó - bélyegképek

>> 2009. június 28., vasárnap

Először is létrehoztam egy nagyon egyszerű fotómaszkot. Két ecsetet használtam hozzá: az egyik a PS beépített ecsete (Basic Brushes - Soft Mechanical) - ebből két réteg is kellett, mert így nagyobb lett a középső, teljesen fekete rész (a fotónk nagyobb mérete fog teljesen látszani). Ezután egy ingyenesen letölthető ecsetetkészletet választottam (SS-grungy-dirty-brushes-sm), ebből is a 11.jpg nevűt. Így most négy rétegem van összesen, amint a lenti ábrán is látszik.



A három ecset-réteget egyesítem (Merge Layers), és kész is a fotómaszkom. Kiválasztom a képet, amit rá akarok húzni, és beillesztem a dokumentumba. (Vagy új rétegként bemásolom, vagy File/Place... paranccsal beszúrom - ez azért optimálisabb, mert később minőségvesztés nélkül lehet akár nagyítani is, hisz az eredeti fotót használja. (Krissz erről írt egy nagyon jó bejegyzést. Én is innen ismerem a technikát, köszönöm neki!) Most tehát három rétegem van: a háttér, a fotómaszk és a kép. A kép rétegére jobb klikk és Create Clipping Mask - kal már alkalmaztuk is a maszkot a fotónkra. Jelenleg így néz ki a képem:



Ezután a fotómaszk rétegem keverési módját (blending) Color Burn-re állítom, így egy teljesen más hatása van már a képemnek. Köztudottan sárga mániás vagyok, de ez azért még nekem is sok kicsit. Mielőtt ezen próbáltam volna változtatni, a kép rétegére állva jobb kikkel egyesítettem az alatta lévő fotómaszk réteggel (Merge Down) - ha mindkettőt kijelölöd és úgy egyesíted (Merge Layers), akkor újra állítsd be a Color Burn-t.



Gondoltam, kipróbálom, hogy mire való az Image/Adjustments/Selective Color... eszköz. (A PS-t alapvetően saját próbálgatásaim alapján és néhány tutorial segítségével ismertem meg, így szólok, hogy mindez csak tapogatózás, amit csinálok. De érdekes eredményekre lehet jutni, csak biztatni tudok mindenkit.)
Én ilyen beállításokkal találtam megfelelőnek a képet. Ha a párbeszédpanelen a Preview be van pipálva, akkor alakítgatás közben az eredeti képen is látod a hatást. És ami a legjobb, el tudod menteni a beállítást, így ha több képed van - mint nekem is volt -, akkor nem kell mindegyiknél külön beállítgatnod, elég csak betölteni.



Ez a technika, amivel elértem ezt a hatást. Persze ez most nem teljesen úgy néz ki, mint az eredeti képen, mert ott előtte már magát a fotót is alakítgattam, kontrasztosabbá tettem. Emiatt van az eltérés. Jó próbálkozást!
És ha bármiben is segítségedre volt ez a bejegyzés, kérlek, hagyj nekem egy megjegyzést, örülnék neki! :)
Posted by Picasa

Read more...

Kókuszgolyó



A múlt héten nagyon lefoglalt, hogy elkészítsem a saját részemet a CEWE kihívásra - arról már nem is beszélve, hogy tegnap délután jöttem rá, hogy túl kicsiben készítettem el (1600x1600px, az sb standard méret pedig 3600x3600px), szóval gyorsan újracsináltam a nagy részét...
Nagyon hiányzott már, hogy csináljak egy képet - vigyázat, a scrap függőséget okoz!!!! :) Így tegnap, felüdülésként a magamnak feleslegesen csinált pluszmunkából (hiába, kétszer dolgozik, ki nem gondolkodik...) csináltam is a készletből egy képet. Azt hiszem, ez volt Beni első igazi konyhai közreműködése, régóta várt már arra a kép, hogy legyen belőle valami. Mindent a saját készletemből használtam fel.
Ha esetleg érdekel, hogyan készültek a szegélyező kis képek, a következő bejegyzésben elolvashatod.
Posted by Picasa

Read more...

A nagy Levin - megakit

És mától letölthetők a CEWE kihívásra készült A nagy Levin megakit elemei. Az enyém előképét az előző bejegyzésben már láthattátok, de azért beteszem ide is, a későbbiek kedvéért.

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP