Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

A kutyám meg én - Dorkának

>> 2010. november 17., szerda

Dorkának már nagyon régen készülök egy oldalt csinálni, és aztán a születésnapomon megint teljesen levett a lábamról... :D Brigitől sikerült szereznem titokban egy fotót róla, és elkészült az oldal. Dorka, fogadd itt is sok szeretettel!!!!! :)

LIFE + SPRINKLES
TENDER - HEARTED
by TaylorMade

Read more...

Hogyan készült - 35 dolog rólam

>> 2010. november 15., hétfő

Nagyon-nagyon köszönöm a sok kedves hozzászólást az előző bejegyzésemhez, el sem tudom mondani, hogy mennyire jól esett!!!! :)

Többen kérdeztétek, hogy hogyan készült a 35-ös alakban írt szöveg. :)

1.
Létrehoztam egy új fájlt és kiválasztottam egy olyan betűtípust, ami elég kövér ahhoz, hogy jól lehessen bele írni. Én a Berlin Sans FB Demi-t választottam, félkövérre (Bold) állítottam, és a karakterek közötti távolságot is lecsökkentettem (-60), mert azt akartam, hogy összeérjen kicsit a két szám:


2.
Elhelyeztem a papíron úgy a számot, ahogy a szöveget szeretném látni, nekem úgy tetszett, hogy kicsit ki is lógjon a képből. Ezután a Ctrl billentyűt nyomva tartva rákattintottam a réteg bélyegképére, ezzel kijelölte a számot. Majd a kijelölés eszközt kiválasztva, jobb egérklikk és kiválasztottam a Munkagörbe létrehozása-t.


3.
Kikapcsoltam a szám rétegét (a bélyegkép előtti szem ikonra kattintva), így már látszik a Munkagörbém. Kiválasztottam a Szöveg eszközt, és a kurzort a munkagörbe területére vittem. Amikor a kurzor képe megváltozott, belekattintottam, és már gépeltem is a szöveget. (Sajnos nem tudom lementeni a képernyőt a megváltozott kurzor képpel, de ha ráviszitek a munkagörbe területére, észre fogjátok venni... :D)

Read more...

35 dolog rólam

>> 2010. november 14., vasárnap

Ma lettem 35 éves, erre az alkalomra készítettem magamnak ezt az oldalt:

papír: Vinnie Pearce - Pieces of Me (átszínezve)
keret: Krissz - Filmstrip
virág: TaylorMade Designs - In Moderation add-on
szív: TaylorMade Designs - Heartstrings
be yourself felirat: TaylorMade - Mere Modesti add-on

A komment:
1. alapvetően zöld a szemem, de zöld ruhában kifejezetten kéknek látszik 2. a hajam besötétedett és hullámos lett a szülések után 3. éjszakai bagoly vagyok 4. szeretem a verseket 5. rengeteg dalszöveg van a fejemben 6. nagyon végletes tudok lenni 7. szeretem a tejes teát 8. utálom a tökfőzeléket 9. “rendetlenségben” dolgozom, de a leadott anyagaim mindig áttekinthetőek és érthetőek  10. utálom, ha valamit nem tudok tökéletesen megcsinálni 11. rengeteg dolog érdekel, ezért sokszor csapong a figyelmem 12. nem tudok autót vezetni - de szeretnék megtanulni 13. történelem szakon kezdtem, de otthagytam 14. az egyetemen statisztikát tanítottam alsóbb éveseknek 15. vizsgán egytlen egyszer kockáztattam, az államvizsgámon, és bejött 16. soha nem tudtam puskázni, egyszer le is buktam, bár elő se vettem a puskámat 17. a diplomámhoz szükséges második nyelvvizsgámat eszperantóból szereztem meg 18. amikor felköltöztem Budapestre, az első három évben 6 helyen laktam 19. a második házasságomban élek 20. reggel rögtön ébredés után ennem kell 21. szinte mindig emlékszem az álmaimra reggel, és nagyon meg tudják határozni a hangulatomat 22. hatalmas megfelelési kényszer van bennem 23. szeretem a 13-as számot, annak idején ezt a születésnapomat vártam leginkább - de nem történt semmi... azóta nem izgat, hogy épp hány éves vagyok 24. imádom a meglepetéseket - én voltam az a gyerek, akinek el kellett árulni, hogy hová lettek eldugva a karácsonyi ajándékok, hogy nehogy véletlenül megtaláljam 25. gyerekként egyszer kijavítottam anyukám német dolgozatait - a legtöbb ember egyest kapott, csak néhány szerencsés  kapott kettest 26. huszonévesen nagyon szerettem volna gyereket, végül Benikém 30 éves korom után született, és ma már örülök, hogy így történt 27. nem igazán kötődöm helyekhez, az a fontos, hogy együtt legyek azokkal, akik fontosak nekem 28. bár sok embert kedvelek, kevés barátom van, de velük bármilyen hosszú idő után azonnal „fel tudom venni a fonalat” 29. érdekel a pszichológia, az ezotéria, „tisztánlátó”-nál is jártam már 30. nem érzem magam öregnek, csak az a furcsa, hogy most már én is annyi idős vagyok, mint akiket 18 évesen már öregnek gondoltam... 31. amióta a gyerekek megszülettek, most voltunk először kettesben ebédelni Petivel, és ennek ellenére úgy gondolom, hogy átlagon felül jól működik a kapcsolatunk 32. bár mindig szívesen meghallgatom mások véleményét, és hajlandó vagyok változtatni is az álláspontomon, azt nem tűröm el, ha valaki meg akarja mondani nekem, hogy mit tegyek 33. szeretek olyan emberekkel beszélgetni, akik másképp látják a világot, mint én, mert segítenek kicsit tágítani a korlátaimon 34. imádok olvasni, és imádok írni 35. sok dolgot elértem 35 éves koromra, de legbüszkébb a családomra, a férjemre, a gyerekeimre vagyok - ez volt az én álmom

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP