Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Happiness - Krisztának

>> 2009. december 18., péntek


I live for freebie minikit by Vinnie Pearce
You touch my world by Jopke D.
Love Hope Happiness by Swissaroo

Secima Adott fotó kihívásán Kriszta fényképe már nagyon-nagyon régen volt soron. Akkor sajnos nem jutottam odáig, hogy alkossak vele, de most pótoltam. Szerintem szenzációs a fotó, nem is akartam elnyomni semmivel. Kriszta! Remélem, tetszik! Fogadd szeretettel! :)

---
UPDATE: kiemelték a DST-n!!!!! :)
Posted by Picasa

Read more...

Ajándékok Val C.-től és a kreatív csapattól 4, 5, 6, 7

Kicsit elmaradtam az ajándékok bemutatásával, de most pótolom:

4. NAP:
Ányi készített egy fantasztikus freebie-t, amit a blogjáról vihettek el:

letöltés itt / download here  @Ányi's blog

5. NAP:
Isabelle (Zibr1) készített egy gyorslapot, szintén a blogján található:

letöltés itt / download here @Isabelle's blog

6. NAP:
Corinna (Ruebchensmum) készített szintén egy csodás gyorsoldalt:

letöltés itt / download here @Corinna's blog

7. NAP:
Ismét Ányi készített egy freebie-t, szerintem ez is fantasztikus lett:

letöltés itt / download here @Ányi's blog

És hogy ne legyen még vége a jóhíreknek: most Val van a Designer Spotlight-ban a DSC-n. És ingyen tiétek lehet az a csodás kit, amiből ezek a gyönyörűségek készültek. Nézzétek csak:


Ráadásul most 50% kedvezménnyel vásárolhatsz a shopjában, és 10$ feletti vásárlás esetén tiéd lehet ez a csodás QP csomag, ami az előző készletéből, a Memories-ből készült:
És természetesen kapcsolódik egy kihívás is az új készlethez: töltsd le, készíts vele oldalt, és a feltöltött oldalad linkeld be ide. Minden résztvevő kap egy 2$-os kupont, illetve két szerencsés megnyeri Val teljes kínálatát. Szerintem csábító nyeremény! :)

Read more...

CT - Stacy's Back Door Designs

Ez az az új CT-tagságom, amit a múltkor említettem. :) Nagyon kedves levelet kaptam Stacy-től, most csak egy pár sort kért rólunk, illetve bármelyik készletéből egy oldalt kellett készíteni, ezzel mutat be bennünket a blogján.
Én egy karácsonyi "lapot" készítettem, a blogra a szokásos négyzet formában, de aztán csináltam belőle egy képselap-formátumot is, amit elküldünk majd a családnak, ismerősöknek. Íme:


és a képeslap:



És itt a készlet, amiből készítettem. Először teljesen más stílusban gondolkodtam, mert beleszerettem a fenyőfákba, csomagokba. De aztán mégis ez sikerült. A papírjai is csodálatosak!


megvásárolható itt / avaible here

Read more...

New Year by Mia Design

Megjelent a Mia Design új készlete, ami szerintem igazán fantasztikus lett! Imádtam vele alkotni, készítettem is két képet.


Ez még mindig Benikém válogatott ruhára ugrálós képeiből van, csak kicsit átértelmezve. Itt épp 2010-be ugrik át nagy lendülettel.


Ez a fotó pedig a Városligetben készült, az első igazi hóeséses napon. A gyerkőcök annyira élvezték! Én meg annyira beleszerettem ebbe a látványba, hogy ezzel kívánok mindenkinek boldog új évet! És egy népdallal, amit szintén nagyon szeretek.

És íme, a készlet előnézeti képe:


megvásárolható itt / avaible here

És a blogjukról letölthető egy freebie is, 3 wordart. Szerintem fantasztikus, érdemes bekukkantani hozzájuk:

letöltés itt / download here @designer's blog
Posted by Picasa

Read more...

Köszönöm

>> 2009. december 17., csütörtök


Friends forever by Sabrina's Creations and Scooty's Designs
Scrapinsider Welcome Pack

template: AdChallenge121309 by KPertiet

Janka és Sabee új kihívássorozatot indított Me, Myself and I címmel. Nagyon örültem neki, mert igazán sokat jelentenek nekem azok az oldalak, amikor kicsit önmagamba kell nézni. Most a HÁLA volt a téma.
Már régóta töröm a fejem rajta, hogy milyen oldalt készítsek, és ma megláttam a Designer Digitals oldalán az új template-kihívást. Gyakran járok oda inspirálódni, és most is egyből tudtam, hogy nekem ezzel kell oldalt készítenem.
Aztán ahogy fotót kerestem a Deviantart-on, ráakadtam a Wordle oldalára. Így végül mégiscsak magamról került be egy fotó, kiegészítve egy kis wordarttal.
Janka, Sabee! Köszönöm nektek a játékot, és hogy rávettetek, hogy magamba figyeljek kicsit! :)
A komment: Köszönöm az édesanyámnak az életet, hogy felnevelt, és hogy még mindig velem van, bármi történjék is. És köszönöm neki a húgomat is, akinél jobb testvért el sem tudnék képzelni magamnak.
Köszönöm, hogy megismerhettem a férjemet, aki olyan ember, akit szeretni, tisztelni és becsülni tudok, akivel el tudom képzelni, hogy együtt öregszünk meg, és ücsörgünk a kandallónal, gyönyörködve gyerekeinkben es unokáinkban.
Köszönöm a gyermekeimnek, hogy anya lehetek. Benedek ragaszkodását, érzékenységét. Julcsika mosolyát, amellyel beragyog mindent.
Köszönöm a munkámat, amit mindig érdeklődéssel tudtam végezni. És a kollégáimat, akiktől sokat kaptam mind emberileg, mind szakmailag.
Köszönöm, hogy megismerkedhettem a scrapbookinggal, ami által a leginkább ki tudom fejezni magam.
És végül köszönök minden rosszat is, mert ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy most ott lehetek, ahol vagyok, és olyan lehetek, amilyen vagyok.

A cím saját kézírás, beszkennelve, a komment pedig a saját nyomtatott kézírásomból készített fonttal készült.  
Posted by Picasa

Read more...

Mai meglepetések

>> 2009. december 15., kedd

Először is a "szokásos": most Ányi kedveskedett nektek egy kis meglepetéssel Val C. új készletéből. Nézzétek csak:


letötés itt / download here @Ányi's blog

És ma nekem is két meglepetésben volt részem. Először is megint nyertem!!!!!!!!!! Ezt a csodát:



Aztán meg kaptam egy levelet. Újabb CT-tagság! Már el is felejtkeztem róla, annyira régen jelentkeztem rá! Meg is lepődtem rendesen. Sőt, úgy kellett kutakodnom a leveleim között, hogy megtaláljam, hová is jelentkeztem egyáltalán. Szerencsére csak januártól indul a dolog, mert most már nem férne bele az időmbe.
Még el sem kezdtem Timcsó karácsonyi albumát, pedig a többiek már lassan befejezik... :( Csak a két gyerek mellett annyira nehéz megoldanom, hogy egyáltalán leüljek az asztalhoz és kipakoljam a dolgokat... De talán ma este (éjszaka!)... :)

Read more...

Elveszett gyerekkor...

>> 2009. december 13., vasárnap


Got Rusty by gabs-art @http://www.gabs-art.de/shop
Full of Romantic by Janka

Tegnap este nézelődtem a Gabs CT-fórumán, és láttam, hogy új készlet van (az már csak ma derült ki számomra, hogy egyáltalán nem új, még novemberi, de én csak az utolsó hozzászólás dátumát néztem, és nem a kezdő hozzászólásét...). A papírok nagyon tetszettek, de nem nagyon volt ötletem. Aztán nézegettem a képeket, és rátaláltam egyre, amit még hónapokkal ezelőtt akartam megszkreppelni, de végül nem jött össze. Aztán rátaláltam egy nagyon régi oldalamra, amin egy gyönyörű vers volt (talán Tina honlapján olvastam, de ő sem tudta az íróját), és ezzel összeállt az oldal.
A háttér és az elemek nagy kontrasztban vannak - Janka lágy elemei elütnek az oldaltól. De remélem, a verssel együtt már érthető lesz a kompozíció: a "rozsdás" papír a "felnőtt létet" jelképezi, és az elemek pedig a meghitt, boldog gyermekkort. :)

És itt a készlet előnézeti képe is:


Posted by Picasa

Read more...

Lab Color mód

Az előző oldalamhoz felhasznált fotón nem is keveset kellett alakítani, hogy úgy nézzen ki, ahogy. Íme:


A neten keresgéltem anyagot, és találtam is sokat, azokból ötvöztem ezt a lépssort. Nem vagyok szakértő, nem tudnám megindokolni, hogy mit, miért így csináltam, de jól sikerült, és szeretném magam miatt megőrizni, hátha még szükségem lesz rá. Azért teszem itt közzé a blogon, hogy ha másnak is tetszik, nyugodtan próbálja ki. Én így csináltam:

1. Színkezelés:
Létrehoztam egy új Curves réteget (meg lehet csinálni az Image / Adjustments / Curves paranccsal is, de én jobb szeretem külön rétegen kezelni, amit lehet, nagyobb a mozgástér így):


2. Lab Color mód:
Mielőtt átváltok a Lab Color módba, egyesítem a két réteget (itt tehát teljesen felesleges volt így csinálni, de hát a megszokás...), majd Image / Mode / Lab Color

3. Lightness csatorna:
Átmegyek a Channels fülre, és ott a Lightness csatornát választom ki. Ezután Image / Adjustments /  Shadow/Highlight... parancsot végrehajtom, az eredeti beállításokkal:


4. Curves layer:
A Lab csatornára kattintva ismét aktívvá teszem az összes csatornát, majd visszamegyek a Layers fülre. Létrehozok egy Curves réteget:

Az én görbém így nézett ki, de érdemes próbálkozni, hogyan tetszik a legjobban. Majd ezután a réteg átlátszóságát 50%-ra állítottam.

5. Lightness csatorna:
Most visszamentem a Channels fülre, és újra kiválasztottam a Lightness csatornát. Ezután a Image / Adjustments / Brightness/Contrast... paranccsal addig alakítsuk a képet, amíg nekünk tetsző eredményt nem kapunk. (Figyelni kell, hogy mielőtt átmégy a Channels fülre, a kép rétege legyen aktív, és ne az újonnan csinált Curves réteg!)

Nekem ezekkel a beállításokkal tetszett, de ezt a kép határozza meg.

6. Hue and Saturation
A Lab csatornára állítva újra aktívvá teszem az összes csatornát, majd visszamegyek a rétegekhez. A Curves 1 rétegre állva létrehozok egy Hue and Saturation réteget (azért arra állok, hogy ez a réteg kerüljön felülre):

És megkeresem, hogy melyik beállításoknál tetszik legjobban a fotó:

Nekem így tetszett. Így megmaradt benne egy enyhe rózsaszínes árnyalat, ami finommá teszi a képet, de már egyáltalán nem annyira meghatározó, hogy zavarna bármilyen más színt.
 
Jó próbálkozást mindenkinek! :)

Read more...

Brown and turquoise by Timo

Én nem tudom, hogy hogy van mindenkinek ennyi ideje, de mindenki ontja a készleteket. Most kaptam meg Timo legújabb freebie-jét, ami egyszerűen fantasztikus! Kék és barna. Tökéletes párosítás. És hozzá egy tüneményes modell: az én egyéves Julcsikám! Jól mutat az oldalon, ugye...?!



Ha tetszik a készlet, vigyétek-vigyétek, érdemes. Én ugyan nem használtam fel túl sokat belőle, de nézzétek csak, milyen szépségek vannak még benne:

 

Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP