Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Guest Design Team Contest - Vinnie Pearce Design

>> 2010. július 31., szombat

Na, összeszedem a bátorságom, és kiteszem ezt a bejegyzést. Az utóbbi héten eltűntem, de a háttérben azért készítettem az oldalakat. Olvastam ugyanis Vinnie Pearce (aki számomra a legnagyobb tervező!) blogján, hogy vendég CT-tagokat keres. A feltétel az volt, hogy legalább két, 100%-ban 2Peas-es termékekből készült oldalt kell készíteni július 31-ig. Belevágtam. Nem azért, mintha annyira nagyon esélyesnek éreztem volna magam, hanem azért, mert nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha meg sem próbálom...

A bejegyzést folyamatosan írtam, és kicsit hosszúra sikeredett. Eredmény még nincs, majd a CT-tagok fognak szavazni. Elvileg ott már augusztus 1-je van, így talán írhatom, hogy 10-en indultunk el, és kemény a mezőny. Várom a döntést... :) De ezek az oldalak mindenképpen kárpótolnak, bármi legyen is az.

---

Az első oldalam. Nagyon izgulok ám, és hirtelen nem is jutott eszembe semmi jó ötlet. Végignézegettem a 2peas freebie-jeit, és nagyon jó kis minimál templéteket találtam. Így végül annak estem neki először. És két olyan fotót sikerült felhasználnom hozzá, amit imádok, de sosem gondoltam volna, hogy oldalt tudok belőle csinálni... :D Hát, nem teljesen az én stílusom lett az oldal, de azért elégedett vagyok vele:


:: credits ::

Na, ennek a fotónak története van... :D Másfél hónapja dolgozok már rajta, de valahogy sosem volt az igazi. Ez a harmadik teljesen újrakezdett változat, ezzel viszont röpke három óra alatt készen voltam. A fotóalakítás ötlete nem saját, egy fotóblogon láttam, ahogy sorozatfotókat montázsoltak egybe, de sajnos nem jegyeztem meg, hogy hol. Ráadásul még aznap teljesen véletlenül ráakadtam, hogyan is kell csinálni (címszavakban: először is a kívánt fotókat betöltöttem egy psd-fájlba [Fájl/Parancsfájlok/Fájlok betöltése a verembe...], majd az összes réteget kijelölve automatikusan igazítottam egymáshoz őket [Szerkesztés/Rétegek automatikus igazítása - itt van róla bővebb leírás]. Aztán maszkoltam: az alsó fotó az, amelyiken legközelebb vannak egymáshoz a gyerkőcök, ez a réteg 100%-os fedettségű. Felette van a másik két réteg, ezeknek csak az a része látszik, ahol Beni van (mivel automatikusan egymáshoz lettek igazítva a rétegek, ezért nem kell annyira figyelni, hogy tökéletes legyen a maszkolás, lehet nagyvonalúan bánni vele... :D), és ezek fedettsége kisebb.


:: credits ::

Ez pedig Cewe-kihívással egybekötött oldal. Nagyon tetszett a téma, ami most került sorra, és amikor múlt héten az én témámat sorsolták ki, emlékszem, milyen izgatottan vártam, hogy milyen oldalak születnek belőle. A családi fotó ugyan nem mostani, mert nem is tudom, hogy mikor készült rólunk utoljára ilyen, de nem ma volt, az biztos... :D
[És a Cewe-n még a szerencse is nekem kedvezett... :)]

:: credits ::

Imádom Vinnie Art-paper csomagjait is, így kicsit elkalandoztam a stílusomtól. Jól esett más vizeken eveznem, de azért maradok inkább a megszokottnál. Az oldalt viszont szeretem, megint egy fotót sikerült feldolgoznom, amit imádok, de nem gondoltam volna, hogy oldal lesz belőle... :)

:: credits ::

[GSO-DST]

És az utolsó oldalam, mert Vinnie gyönyörű maszk-csomagját még mindenképpen használni akartam. A képen pedig Benikém, mert mostanában viszonylag kevés oldal készül róla - ezt mondjuk pont ez a bejegyzésem nem támasztja alá, de tényleg így van... :) (Vagy csak így érzem...?! Na, ha sok időm lesz, utánaszámolok.)

:: credits ::

Posted by Picasa

Read more...

Díjat kaptam

>> 2010. július 29., csütörtök

KRYSTY, FEGYA és (SZR)JUDIT is gondoltak rám, és többek között nekem is átadták ezt a díjat:



1. Ha valaki adja, én elfogadom ellenvetés nélkül. - Nagyon-nagyon köszönöm nektek, hogy gondoltatok rám! 
2. A logót kirakom a blogomba. - Megtörtént... :)
3. A szabályzatot kirakom a blogomba. - Szintén megtörtént.
4. Megnevezek 6 másik blogot, akiknek átadom a címet. - Én tehát küldeném tovább:
Kovaxkának - akit eddig is tehetségesnek tartottam, de ez az új stílusa teljesen levesz a lábamról
Pandának - akinek hihetetlen érdekes látásmódja mindig megfog
Szabinak (Sabee) - akinek az oldalaival és egyéb kreatív alkotásaival szintén nem tudok betelni
Szotyinak - mert hihetetlen varázslatos fantasy-oldalakat készít
Jankának - mert imádom, nagyon inspirálónak tartom, amit csinál
Ányinak - mert rengeteget tanultam tőle, mondhatni az ő oldalain nőttem fel
5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba. - Ugyan valamikor mostanság már kitöltöttem, de akkor jöjjön ismét:
Becenév: Eszti
Lakhely: Budapest, Angyalföld
Születési hely: Kisvárda
Magasság: 168cm
Névnap: május 24.
Foglalkozás: controller
Testvér: egy húg
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelv: leginkább magyar, némi angol és német
Gyűjtemény: hát, scrap-készletekből és fontokból elég nagy gyűjteményem van... :)
Iskola: általános~-közép~-egyetem
Kedvencek: sok van... :D
Zsebpénz: de jó lenne, ha még azok az idők lennének... :)
Kívánság: nyugodt, biztos holnap
Háziállat: anyukám kutyája Latyika
6. Megnevezem, hogy kitől kaptam, és nagy, színes betűkkel kiteszem a blogba. - Szintén megvolt... :D

Read more...

SIMPLE AND CLEAN COLLAB by Dido Designs and Three Sweet Chicks Desgisns

Didó újabb sablon-csomagot készített, most együttműködve Flora-val (Three Sweet Chicks Designs), íme:

available here @A5D

Az oldalam:

Simple And Clean Collab by Dido Designs and Three Sweet Chicks Designs
Naturals by Vinnie Pearce
1000 Miles - Elements by Vinnie Pearce
Poised - Elements by Vinnie Pearce
Paperoverlay by On Designs
Light Up the Night A5F Collab

Read more...

Sötét oldalam...

>> 2010. július 26., hétfő

(szr)Judit kérdezte a szerelmes oldalamnál, hogy hogy tudok mindent ilyen pozitívan látni, és nagyon találóan megállapította, hogy biztosan kell hozzá az idő távlata is. Igen, kell. Mert amikor fáj, akkor nekem sem rózsaszín ám a világ. Akkor mélyen vagyok, sötét vagyok, ijesztő vagyok. 
Ennyire, mint ez az oldal. Nem szép, nem vidám, de híven tükrözi, hogy mit éreztem akkor, amikor az alig egy hónapos Benedekről kiderült, hogy pylorus stenosis-a van, és meg kell műteni. Nehéz időszak volt, ráadásul a sebészorvosok állították, hogy 4 hetesen még nem lehet pylorusa, és nem akarták megműteni. Ment a huza-vona, Benikémben már semmi nem maradt meg, nem is szoptathattam, infúzió lógott a fejéből, egész nap sírt, néha-néha bóbiskolt egy rövidet. Rémálom volt! Megviselt. 
Amikor megláttam Vinnie-nek ezt a papírját, egyből beugrott egy fotó, amit azon a napon készítettem, amikor bevittük a kórházba. És egyből rámtörtek az érzések, amiket mélyen eltemettem magamban. Terápiás oldal: nem szép, de segített  feldolgozni egy sötét időszakot...


Bucket Full of Sunshine by Vinnie Pearce Design

Komment: A kis pylorus. Nekik csak ennyi voltál. Egy beteg gyerek a sok másik között. De nekem a szívem sajdult belé, ahányszor csak meghallottam ezt a nevet. Persze értem, távol kell maradniuk. De én nem tudtam, nem is akartam. Mert nekem a gyerek voltál, az egyetlenem, akinek láttam a szenvedését és nem tudtam rajta segíteni. Ők segítettek, és ezért tudtam nekik megbocsátani...

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP