Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Repülj!

>> 2010. április 16., péntek

Megint sikerült elkalandoznom kicsit a ct-oldalaktól, pedig vár rám egy-két készlet... :) De nem tudtam ellenállni az Oscraps-os tervezők Tweet-tweet collabjának. Csak követni kellett őket a Twitter-en, és ingyen megkaptam a készletet. Ez lett belőle, kicsit elengedtem a fantáziámat... :)


tweet, tweet - Oscraps collaboration
papír: Orange me greeny by Gabs Art
fotó: 1point4 Stúdió (2008)
[GSO - DSC]
Posted by Picasa

Read more...

Újdonságok és elmaradások... :)

>> 2010. április 15., csütörtök

Kezdem azzal, hogy nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a visszatekintésemhez való hozzászólásokat. Nem számítottam rá, hogy ennyien fogtok visszajelezni, és nagyon-nagyon jól esett! 

És akkor jöjjenek az újdonságok:

1. ORANGE ME GREENY by Gabs Art

available here @Scrappity-Doo-Dah

az oldalam:


2. VINTAGE PHOTO OVERLAY PACK 1 by Timo Designs

available here @ScrapInsider

Timi új vizekre evezett, és nekem nagyon tetszik! :) Nem mondom, meg kell vele dolgozni, hogy a fotó végül úgy nézzen ki, ahogy akarjuk, de szerintem megéri. Nézzétek csak mekkora változás érhető el vele:


és az elkészült oldalam:




--- --- ---

Kaptam egy újabb blogdíjat Dorkától és (most látom, hogy) Orsitól (is) nagyon-nagyon köszönöm! Íme:


A díjhoz kapcsolódó szabályok:
  1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül. 
  2. A logót kirakom a blogomba.
  3. A szabályzatot kirakom a blogomba.
  4. Kitöltöm a tesztet, és kirakom a blogomba.
  5. Megnevezek 6 másik blogot, akiknek továbbadom a díjat.



És ezzel kapcsolatban válaszolnom kell pár kérdésre:
  1. Név: Eszter
  2. Becenév: barátaimnak Eszti, internetes körökben beszteri
  3. Lakhely: Budapest
  4. Születési hely: Kisvárda
  5. Magasság: 168 cm
  6. Névnap: május 24.
  7. Foglalkozás: controller
  8. Testvérek: Flóra
  9. Anyanyelv: magyar
  10. Beszélt nyelvek: na ez azért túlzás, de tanultam angolt és németet + eszperantóból is van középfokúm... :D
  11. Gyűjtemény: gyerekkoromban volt bélyeggyűjteményem... :D de azóta semmi
  12. Házi kedvencek: anyukám kutyája, Latyika
  13. Kedvenc hely: nincs. ahol a szeretteim vannak.
  14. Kedvenc könyv: nem tudnék egyet mondani, de erről pont mostanában írtam bővebben (itt)
  15. Kedvenc zene: nincs igazán. ha magyar a zene, akkor meghatározó a szöveg. de amúgy szinte mindenevő vagyok (na jó, a tucc-tucc zenét kivéve)
  16. Cipőméret: 40-41 (ha már másképp nem, legalább így éljek nagylábon... :D)
  17. Iskola: általános + gimi + egyetem
  18. Álom: minden éjszaka... :) és általában emlékszem is rá... de komolyan, most épp egy wacom bamboo-ra vágyom. (a legnagyobb álmom már teljesült: boldog családban élek és van két gyönyörű gyerekem...)
És kiknek adnám tovább??? Lássuk csak: Lululu, Timcsoca, (szr)Judit, Timo, Ányi, Brigi(Altalena), Szotyi, Tinci és Ildi(Kovaxka)... Igen, tudom, ez több, mint hat, de senkit sem tudtam kihagyni. És tudnék még sokat-sokat felsorolni... :)

--- ---- ----

És végül megmutatom, hogy milyen gyönyörűséget kaptam Ányitól!!!! Nagyon örültem neki, imádom Ányi oldalait, azokon nőttem fel, úgyhogy kétszeres öröm, hogy elkészítette nekem ezt az oldalt. Ráadásul pont a kedvenc fotómat választotta hozzá a családi albumomból... :D

created by Ányi

Read more...

Honnan indultam...

>> 2010. április 14., szerda

Most nézem, hogy már le is csúsztam arról, hogy időben tegyem közzé ezt a bejegyzést. Ugyanis április 5-én volt egy éve, hogy szerelembe estem a scrapbooking-gal... :) Elmesélem az én történetem...

Rengeteget fényképeztem mindig is, mióta van gépem. Aztán megszületett Benedek, és a húgom létrehozta az első blogomat, ahová Beni képeit töltögettem fel, beszámolókkal kiegészítve. Itt már alakítgattam a fotókat, de elég kezdetlegesen. Ezt szorgalmasan vezetgettem is. Közben megszületett Julcsika is, és egyszer teljesen véletlenül, a neten bóklászva ráakadtam a scrap.hu-ra. Annyira megtetszettek az ott látott oldalak, hogy egyből nekiálltam én is az aznapi fotóinkból összehozni egyet.

Egyetlen dolgot használtam fel hozzá, egy képkeretet. Három napig ügyködtem rajta, minden szabadidőmben. A képkereten kívül minden saját készítésű rajta. Ilyen lett. Persze mai szemmel már egy csomó hibát látok rajta, és teljesen másképp csinálnám, de akkor nagyon-nagyon tetszett... :)


És két másik oldal még ebből a korszakból. Ezt Beni szülinapjára csináltam. A levélpapíron kívül itt is minden saját készítésű, azt a netről szedtem le, de már nem tudom, hogy honnan. Még a levélben használt betűtípus is saját: a saját nyomtatott kézírásomból készítettem fontot, hogy még személyesebb legyen... :)


És az egyik kedvenc fotóm Beniről, az ágyneműre feküdt így fel, és magyarázott. Itt tényleg minden teljesen saját. Ez az oldalam még ma is tetszik, egy vidám gyerek-fotókönyvben szerintem megállná a helyét... :D



Aztán rátaláltam a CEWE fotókönyv oldalára, és odaszoktam. Rengeteget tanultam ott, és nagyon élveztem a kihívásokat. Nagyon hálás vagyok Krissznek, szerintem figyelemre méltó és fantasztikus, amit ő ott művel. Végül eljutottam a scrapbook.hu-ra. Először csak egy kihívás erejéig, aztán sokáig nem jártam arra. Ez volt az oda feltöltött első képem:

:: credits ::

A 100% nyár blogtrain freebie-jeiből készítettem, Beni első trambulinozásáról. Igen, ez is egy kommentes oldal, a kezdetekben szinte csak ilyeneket készítettem... :)

Majd' két hónap múlva tértem vissza a scrapbook.hu-ra, ezzel az oldallal:

:: credits ::

Secima Adott fotó játékában készítettem Eralillának. Annyi kedves kommentet kaptam, amennyit a scrap.hu-n soha. Bevallom, emiatt kezdtem feltöltögetni oda az oldalaimat. Aztán annyira megtetszett a közösség, hogy végül ez lett a scrap-otthonom. Egy darabig még töltögettem fel a másik helyre is, de aztán teljesen átszoktam ide. 

Aztán regisztráltam a DST-re, ha jól emlékszem, (szr)Judit írt egy bejegyzést a B4S-en, hogy létrehozott egy magyar csoportot. Elkezdtem feltöltögetni oda is a dolgaimat. És aztán jelentkeztem az első OKC-mra (one kit call), amiből aztán a 0. CT-tagságom lett. Azért ez a furcsa számozás, mert igazából csak azzal az egy készletükkel készítettem oldalt, mert utána eltűntek... :) Ez volt az oldalam:

 

Igazából már ez is minimál stílusban készült, akkoriban már főként ilyen oldalakat készítettem.
Az első CT-met Ányinak köszönhetem, és máig nagyon hálás vagyok neki érte. Val C. keresett embereket, de nem akart hirdetni, így megkérte a CT-tagjait, hogy ajánljanak neki. És Ányi Kriszta anyut és engem ajánlott. El sem tudom mondani, mennyire boldog voltam! Ez volt az elős oldalam, amit a máig kedvenc készletemmel, a Kit Mocha Morning-gal készítettem:



Ebből a készletből aztán azóta is készült pár oldal. Val-tól ez az örök szerelem készlet számomra... :)

Majd jöttek az OKC-k, és aztán a többi CT. Ma már nagyon sok van, tervezek is egyet-kettőt leadni belőle, hogy a vásárolt készleteimmel is tudjak oldalakat csinálni, mert vannak azért nagy kedvenceim a tervezők között (Vinnie Pearce, Taylor Made, Sue Cummings, Leora Stanford, Paislee Press, Fei-Fei's Stuff, stb.), és igen, szoktam készletet vásárolni... :) Rengeteg csodás freebie fellelhető, de azért ezekből a készletekből szeretek igazán alkotni... :)

És akkor néhány szám - hiába, nem tudom megtagadni controller mivoltomat.... :) 
  • a scrapbook.hu-ra feltöltött oldalaim száma: 282 
  • blog látogatottsága 2009. november 20 óta: 16.416
  • rendszeres olvasók: 64
  • freebie-jeim letöltése: 3.780
  • blogbejegyzések száma: 340

Posted by Picasa

Read more...

Motor-mánia

>> 2010. április 13., kedd

Régen nagyon sok oldalt készítettem kihívásokra. Mostanában, hogy ilyen sok ct-t bevállaltam, főleg ilyen jellegű oldalak készültek. De ahogy egy-egy nyereménykészletemből készítettem mostanság oldalt, rájöttem, hogy mennyire élvezem azt is, amikor szabadon alkothatok. (A valósághoz azért hozzátartozik az is, hogy engem a ct-k nagyon inspirálnak, szóval egyáltalán nem panaszkodásnak szántam az előző mondatokat, inkább csak ténymegállapítás volt.)

Mesélős oldalt is rég készítettem, pedig lenne mit mesélnem a gyerkőcöknek is, mert mindig történik velünk valami.

Aztán az oscraps-on bóklászgattam, és megláttam az áprilisi Web Inspiration Challenge-et, és nem tudtam neki ellenállni. Erre a kihívásra és hiánypótlásként készült ez a dupla-oldal, Julcsikánk első motorjáról. :)

Megmutatom azért az inspirációt is. Nekem annyira megtetszett, hogy szinte nem is változtattam rajta semmit, mintegy template-ként használtam:


És ez lett belőle:


52 Inspirations 2009. - Week No. 40 by Sue Cummings


fotó-manipuliáció: Cherry cream by myfourhensphotography
Komment: A járművek iránti vonzalmad hamar megmutatkozott. Még járni sem tudtál, de már szélsebesen száguldoztál a lakásban Beni kiskocsijával, amit még az első születésnapjára kapott. A kormány kezelését még nem sikerült elsajátítanod, de sajátos technikával, ugrálás közben a kocsi orrát megemelve, arra mentél, amerre csak akartál. Mindenen és mindenkin keresztül. Akkor kaptad Apától ezt a nevet. 
Tanka-Ranka, Tank Aranka... Jól jellemez téged, nem ismersz lehetetlent, ha valamit a fejedbe veszel. 
Eljött a tavasz, és egyre gyakrabban jártunk játszótérre. És egyszer csak ráakadtál egy elhagyatott motorra. Rögtön felkapaszkodtál, és már róttad is a köröket, egy hasonló korú kislánnyal. Ekkor határoztuk el apával, hogy megkapod az első motorodat...



fotó-manipuláció: Mulletgod's Action - Grungy


Komment: Az akaratod hatalmas kitartással párosul. Első alkalommal, amikor elmentünk motorozni, egy órán át róttad az utakat, fáradhatatlanul. Este persze hamar el is nyomott az álom... 
Azóta is, ha motorra szállsz, nehéz meggyőzni a befejezésről. Amikor ezek a fotók készültek, akkor is alig bírtál már hazajönni, de ahogy le akartunk szedni a motorról, hogy betegyünk a babakocsiba, rögtön éktelen ordítással adtad tudtunkra, hogy te másképp gondolod. Útközben meg-megálltál, szopiztad kicsit az ujjad, erőt gyűjtöttél, majd mentél is tovább...
Posted by Picasa

Read more...

Próbálkozások

>> 2010. április 12., hétfő

Két új oldallal érkeztem, kicsit mindkettő más, mint amilyeneket általában szoktam készíteni, de kedvem volt kísérletezgetni egy kicsit. :)

1. LIVE LIFE by Rainbow Design

available here @Scrapinsider

És az oldalam. Ez a fotó a nászutunkon készült rólam (2005. május), Peti már fenn várt a madárlesben, és gyorsan elkattintotta a gépet, mielőtt indultam... :)



És egy kis kulisszatitok arról, hogyan is készült az oldal. Beleszerettem a maszkba, csak annyit tudtam, hogy azt mindenképp fel fogom használni. Rá is illesztettem a fotót, egy hirtelen ötlettől vezérelve fekete-fehérré alakítottam. Így ugyan nem tetszett, de a széle annyira megfogott, hogy az végül így maradt, és ez adja a díszítést... :) A fotó végül nem (csak) a maszkon került rá, és színes maradt... :) Az idézetet pedig a maszkról másoltam ki, mert ebben a formában, ahogyan felhasználtam, az pont nem látszik, és nagyon tetszik. :)


2. 
Ezt az oldalamat pedig Mörjike csodás freebie-jéből készítettem. Már napok óta agyalok rajta, de sem időm nem volt, sem ötletem. Nagyon-nagyon tetszenek az ilyen stílusú készletek, beléjük vagyok szerelmesedve, de sok idő kell, hogy rájuk hangolódjak. (Hiába, általában nem ilyen oldalakat szoktam készíteni...) Végül ez lett belőle. Nem életem fő műve, van még hová fejlődnöm, de azért tetszik. Ági, remélem, neked is! :)


Flowers for Mom by Mörjike
Mulletgod's Actions: Grungy + Sharpen your pencils
fotó: 1point4 Stúdió (2009)
Posted by Picasa

Read more...

Elmaradások...

>> 2010. április 11., vasárnap

Több pótolnivalóm is van az elmúlt hétről (vagy talán még régebbről...?!), most megpróbálok nekik eleget tenni.

Először is egy blogdíj (Életem része), amit Do-tól kaptam. Nagyon-nagyon köszönöm! :) Mutatom:
És kiknek adnám tovább??? Tényleg mindenkinek, aki szerepel a jobb oldali blogsávomban. Mert amikor csak tudok, bekukkantok hozzájuk. Nem hagyok mindig jelet magam után, mert a gyerkőcök mellett - főleg ilyen jó időben! - egyre kevesebb időm van, de ők tényleg az életem részei! És hogy senki ne higgye, hogy csak gyorsan le akarom tudni ezt a díjátadást, fel is sorolom őket: (szr)Judit, Timo, Kovaxka, Ányi, Osli, Brigi, LaceE, Janka, Szabi, Gigi, Kriszta anyu, Mörjike, Lululu, Dorka, DAnett, Szotyi, Eliza Kitty, Merika, Tinci, Csuti, Christine,  (rainbow)Kata, Klári, Sapimanó, Titty, Moani, Eagleszem, Moncsi, Eralilla, Beandy, Linsey, Giny, Icka, Darinka, Krisz, Szilvi, Noncsi, Panda, Masni, Kriszta, Baba84, Monicca, Betsie, Franci, JUMA.
Remélem, senkit nem hagytam ki... :D És ne haragudjatok, de belinkelni és kommentet hagyni már nincs energiám, de remélem, jártok erre és olvassátok! :)

-----------------------------------------


Másodszor pedig Janka hívott egy könyves kérdezz-felelek játékra. Bocsi, hogy csak most jutottam odáig, hogy válaszoljak:

1. Mi volt életed legrosszab könyvélménye?
A Godot-ra várva... :) Bevallom, habár kötelező volt, el sem olvastam. Pedig lehet, ha végigolvasom, változik a véleményem, de nem ment... :D

2. Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?
Nehéz dolog erre válaszolnom, mert falom a könyveket. Viszont gyorsan el is felejtem őket, és bármikor izgalommal tudom végigolvasni akár pár hónap múltán is. Mégis kettőt kiemelnék:
Robert James Waller: Madison megye hídjai - egyetemista éveim alatt ez a könyv kb. félévente visszatérő olvasmányom volt. Ha rossz kedvem volt, csak bevettem magam a szobámba, és egy ültő helyemben végigolvastam. A végén bőgtem egy nagyot, majd sokkal kiegyensúlyozottabban vágtam újra bele a mindennapokba. (Bevallom, amióta a férjemmel együtt vagyok, már nem él bennem a vágy, hogy elolvassam, de meghatározó élménynek tartom az életemben.)
Müller Péter: Jóskönyv - Ji King mindennapi használatra - van időszak, amikor sokszor fordulok hozzá segítségül. Van, hogy csak fellapozom, konkrétan keresve valamit benne. És van, amikor csak találomra felcsapom valahol, és rátalálok az épp kellő mondatokra. Alapmű nálam, mindig kéznél van.

3. Olvastál már olyan könyvet, ami komolyan a frászt hozta rád és félelmet keltett benned?
Igen, egy időben nagy kedvencem volt Stephen King. Szóval volt pár ilyen jellegű olvasmányom... :D De manapság már nem érdekel ez a műfaj...

4. Mit használsz könyvjelzőnek?
Néha könyvjelzőt. De ez a ritkább. Általában bármilyen papírcetlit, ami a kezembe akad. De sosem szoktam szamárfület csinálni a könyvre.

5. Mikor szoktál olvasni? Otthon, munkahelyen, reggel, délben, este, alvás előtt?
Régen általában esténként olvastam. VAgy ha sok időm volt, akkor délutánonként. Aztán megszületett Beni és az ő alvásidejében. Most, hogy már ketten vannak, teljesen esetleges: ott és akkor, amikor épp időm és lehetőségem nyílik rá.

6. Mi volt az első könyved, amit olvastál?
Nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy amikor felső tagozatos voltam, akkor minden hétvégére vettem ki a könyvtárból két-három könyvet (és nem épp a legvéknyabbakat...:D) és a hétvégén elolvastam...

7. Puha kötésű vagy kemény fedeles?
Nem meghatározó! Bármilyen lehet.

8. Mit olvasol most?
Konkrétan semmit, és mégis sok mindent. A semmit azt jelenti, hogy nem olvasok épp regényt. A sok mindent pedig azt, hogy bele-belekapok egy-egy verseskönybe, Hankiss János: Hajnali három / Habfürdő c. novelláskötetébe és dr. Ranschburg Jenő: Szülők könyve - A fogantatástól az iskolakezdésig  és Don Richard Riso és Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége - Útmutató a kilenc személyiségtípus lelki és szellemi fejlődéséhez c. műveibe.

9. Hányadik oldalon jársz?
Az előzőek fényében erre nem tudok válaszolni... :D

10. Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leöntöd, leeszed, egyéb barbárság, stb.)?
Vigyázni szoktam rá, amennyire tudok. Egy-két fontos könyvemben persze benne van a kezem nyoma, bejelölök egy-egy részt, de szigorúan csak ceruzával és nagyon finoman. De ezek a könyvek hozzám vannak nőve, más nem olvassa őket, így biztosan nem zavaróak... :)

11. Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Ha ismerem a szerzőt, vagy hallottam a műről, akkor nem. De nagyon sok olyan jó könyvélményem van, amire a borítója miatt bukkantam rá. A szemem keresi a szépet, és ha valami megfog, azt a kezembe veszem, és megnézem, hogy mi az. De csak akkor veszem meg, ha a tartalom is érdekel.

12. Az oldalszám (könyv hossza)?
Egyáltalán nem.

13. Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Nem. Szeretem a meglepetéseket. Számomra a folyamat a lényeg, amíg a végkifejletig jutunk, így soha nem lapozok hátra.

14. Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Igen. Már korábban írtam a Madison megye hídjait, emellett a Harry Potter könyvek, Gustav Meyrink: Gólem - lélektani rémtörténet, G. S. Viereck: A bolygó zsidó, és ki tudja még, hány, amikre már nem is emlékszem...

15. Ért könyvekkel kapcsolatos baleset?
Nem.

16. Eladod -ajándékozod a könyveidet, vagy mániákusan ragaszkodsz hozzájuk, akkor is, ha nem tetszik?
Ha tetszik, nem ajándékozom el, ha nem, akkor nagyon szívesen. De akkor is csak úgy, ha "kérik", hisz nem viszek olyan könyvet másnak ajándékba, ami nekem sem tetszik, csak ha kifejezetten tudom, hogy az illető szereti.


17. Még a fürdőbe is magaddal viszed az aktuális olvasmányt, vagy csak otthon olvasol, esetleg más meghatározható helyen?
Imádok kádban olvasni. Főleg,  mióta a gyerekek megvannak. Ki kell használni minden adandó alkalmat... Szóval nincs meghatározott helyszín, bárhol, bármikor.


18. Vezetsz az olvasmányaidban valamilyen rendszert, felírod-e az elolvasott/megvett/megveendő könyveket?
Nem.


+1. Kedvenc könyvek?
8. + 14. pont, és még sokan mások... :D Alapvetően szeretem az ezoterikus és pszichológiai könyveket, a verseket és sok minden mást.




--------------------------------------------------


Harmadszor pedig egy új oldal az én szerelmetes férjemnek:


Autumn Flourish by Taylor Made & Leora Stanford


A fotó megmunkálása talán kicsit "keményre" sikeredett, de ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy ő számomra a FÉRFI. Határozott, ha szükség van rá kemény, és mindig lehet rá számítani. És a mosolyával pedig azt, hogy ugyanakkor figyelmes, egyáltalán nem durva, és elfogadja az én érzékenységemet. (Mert abból van ám nekem bőven...) Egyszóval: szeretem. És ha vele vagyok, a helyemen vagyok... :)
Anikó ajánlása alapján módosítottam, kontrasztosabbra és világosabbra vettem a fotót, és sztem is sokkal jobb lett így! Köszi, Anikó!!!!! :)

Posted by Picasa

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP