Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Fogas kérdések...

>> 2011. június 17., péntek

Igen, vannak ilyenek az ember életében. A legnehezebbek azok, amiket nem tud megválaszolni a gyermekének... Ilyenkor jól jön egy nagymama, aki esetleg még emlékszik a régi dolgokra, illetve jól jön egy hobbi, ami egyben lehetőség arra is, hogy megörökítsük gyermekünk életének legfőbb eseményeit...
Benikémnek kiesett az ötödik foga is, ez már a felső metsző, úgyhogy édes foghíjas mosolya lett tőle... Az ominózus kérdés pedig így hangzott: "Anya, neked is esett ki fogad a játszótérről hazafelé menet...?!"
Ezek után belátható, hogy a történet, és az előző fogak kisesének dokumentálása oldalt kívánt... Az oldal pedig el is készült a scrapbook.hu újabb kihívásának egyik inspirációjaként:

részletekért katt a képre

És az oldal:

::: credits :::

A feladat nem volt egyszerű: legalább 50%-ban csíkos hátteret kellett használni az oldal elkészítéséhez. Na, ez nekem nehezen megy: mintás hátteret nagyon-nagyon ritkán (szinte soha sem) használok. De kíváncsi voltam, hogy képes leszek-e ezzel alkotni. Képes voltam, és igazából szeretem a végeredményt. De nem fogok áttérni a mintás hátterekre továbbra sem... :)

Ha valakit érdekelnek a kommentek, bemásolom ide, mert az oldalon - ebben a méretben - nehezen olvashatók:

Két fotó pár óra eltéréssel. És közben az összekuszálódott két mozgó fogadból már csak egy maradt a szádban... Már napok óta vártuk, hogy megtörténjen, állandóan piszkáltad, mozgattad, és délutánra már tényleg szinte összekeveredett az első két fogad. Aztán elmentünk a játszótérre, és hazafelé jövet már annyira lógott a bal felső metszőfogad, hogy mondtam apának, inkább szedje ki a szádból. Nem is nagyon kellett erőltetni, jött magától.


Előtte apa már felkészített: mivel nagy fog, lehet, hogy vérezni fog, és olyan érzés lesz, mintha a konvektort nyalogatnád. Nem is ijedtél meg, amikor tényleg megérezted a vér ízét a szádban , csak ennyit mondtál: „Anya, én szeretem a vér ízét...!” Drága kis vámpírom...

Egész úton hazafelé azt kérdezgetted tőlünk, hogy nekünk is esett-e ki fogunk gyerekkorunkban, amikor épp a játszótérről mentünk haza. Nem elégedtél meg a válasszal, hogy nem emlékszünk rá, így apa kénytelen volt egy gyors eszmefuttatásra: „Hát, kicsim, a gyerekek sokat vannak játszótéren, és sok foguknak kell kiesni, úgyhogy lehet, hogy nekem is esett ki fogam a játszótérről hazafelé menet...”

Itthon aztán tovább faggattál engem is, és végül akkor nyugodtál meg, amikor ezt mondtam: „Kicsim, én sajnos nem emlékszem rá, hogy esett-e ki fogam a játszótérről hazafelé menet, de megígérem, hogy felírom, hogy neked esett ki, és ha a te gyereked egyszer felteszi neked ezt a kérdést, te már biztosan mondhatod neki, hogy igen, neked esett ki fogad a játszótérről hazafelé menet...”
*az első: itthon te szedted ki a szádból és nagyon büszke voltál magadra (hozzáteszem, én is, mert én nem mertem kiszedni) ** a második: a játszótéren, ezt már én szedtem ki, mert majdnem kiesett *** a harmadik: az óvodában, az udvaron (egy zsebkendőbe csomagolta be az óvónéni, és a nadrágod zsebébe tette) **** a negyedik: a kocsiban, evés közben, sikerült le is nyelned (nagyon megijedtél, hogy a fogtündér nem fog tudni róla, de aztán megnyugodtál, hogy mégis, mert megnézi az interneten) ***** az ötödik: a játszótérről hazafelé jövet apa szedte ki a szádból egy zsebkendővel

A kihíváshoz a KCS tagjai készítettek egy freebie-t is, nagyon jó kis csíkos papírokat tartalmaz. A kihívásban található linkről tudjátok letölteni őket.
paper freebie for registered users of scrapbook.hu


Kellemes hétvégét mindenkinek! ;)

8 megjegyzés:

Gólya 2011. június 17. 14:00  

Hát igen, a gyerekek mindenre kíváncsiak. Az enyém nyomdafestéket nem tűrő kérdéseket feszeget mostanság :)))
SZtem ez a szolid csíkos háttér még "Neked is jól áll", igaz, nem kimondottan Beszteris...hát nem is értem miért nem a harsány zöldet választottad:))))

Kovaxka 2011. június 17. 14:14  

Nagyon finom ez a csíkos! :)

kreatívhit 2011. június 17. 17:27  

A szélen kukucskáló kis fog az hab a tortán:)

krisssz 2011. június 17. 19:29  

Valóban kicsit erőteljesebb, mint a megszokott, de tökéletes így is. A szöveg meg különösen tetszik:))

Réka 2011. június 17. 20:23  

Hááát ez a történet ... teljesen kész vagyok tőle. XD Nagyon tetszik. Olyan jót nevettem. Köszönöm a feltöltődést!!! :) Az oldal is nagyon szép, de történet nálam überrel mindent.

evadraga 2011. június 17. 21:31  

Imádom ezt a csíkos hátterű oldalad is, olyan nagyfiús, és ezért illik is a már 5. „kisfogát” vesztett Benihez! :-) És Titeket is, okos szüleit a gyerekeiteknek!
És nagyon élveztem a beszámolót erről a fontos eseményről; igazi scrapbook amit csinálsz Eszti, és én nagyon szeretem! :-)

Toni 2011. június 19. 15:44  

Élvezettel olvastam a történetedet! Csudaszép az oldalad!

Secima 2011. június 20. 20:45  

Jó, hogy ezt így ledokumentáltad. Klassz lett az oldalad!!!

Megjegyzés küldése

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP