Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, ahol scrapbook alkotásaimat láthatod. 2009. márciusában találkoztam a scrapbookinggal, és azóta az életem részévé vált.
Ha tetszik, amit látsz, vagy épp ellenkezőleg: nem tetszik, és esetleg építő jellegű kritikád van számomra, ne fogd vissza magad. Szólj hozzám! Szívesen veszem! :)
.

Color Halftone - ahogy én csináltam...

>> 2009. július 31., péntek

Sztrega kért meg rá, hogy áruljam el, hogy készült a Mosoly a múltból c. képem. Azzal kezdeném, hogy nem vagyok a PS szakértője, és azon felül, hogy nagyon sok tutorialon átrágtam már magam, alapvetően a próbálgatás módszerét alkalmazom. Így lehet, hogy sokkal egyszerűbb, és szebb módja is van annak, hogy ugyanezt a hatást elérjük, de én így csináltam.Azt hiszem, az eredmény önmagáért beszél. Az eredeti fotót akár kidobásra is szántam volna, annyi szerencsém volt, hogy ez még a digitális korszakot megelőzően készült, és így elő lett hivatva. De sosem gondoltam volna, hogy ebből még lehet valami.

Íme, az eredeti beszkennelt kép. Látszik, hogy mennyire életlen.

Készítettem egy rétegmásolatot (Ctrl+J; hangsúlyok), hogy az eredeti kép szükség esetére megmaradjon. A szemek, száj, orr kihangsúlyozásához a Burn Tool-t használtam (lágy ecsetet választottam, Range: Midtones, Exposure: 30%). Ha valamin világosítani szeretnénk, a Dodge Tool-lal végezhetjük el (itt is Midtones és 30%). A színeket eltávolítottam: Image / Adjustments / Desaturate... (Shift+Ctrl+U). Jelenleg így fest a kép. Nagyon ijesztő, de a Color Halftone szűrő miatt csak azok a részek fognak látszani, amik sötétek. Lesz ez még jobb is.


A Background-ból layer-t készítettem (Layer 0), majd ebből újra készítettem egy rétegmásolatot (Ctrl+J; Channel Mixer), és az Image/Adjustment/Channel Mixer...-t alkalmaztam, az alábbi beállításokkal: Red:-50%, Green:+200%, Blue:-50%, Monochrome. A réteg hatásmódját Color Dodge-ra állítottam. Látszik, hogy most már mennyivel világosabb az egész.

Az eddigi rétegekről készítettem egy másolatot (Shift+Ctrl+Alt+E; Color Halftone). Ezen a rétegen a Burn Tool és a Dodge Tool eszközökkel még mindig alakíthatunk. Én is így tettem, jelenleg így néz ki a képem:Majd jött a Filter/Pixelate/Color Halftone..., a Max.Radius-t 20 px-re állítottam, a többi beállítást hagytam.

Létrehoztam egy újabb réteget (fekete), ahol a látni nem kívánt részeket egy lágy fekete ecsettel átfestettem. (Jobban szeretek új rétegen dolgozni, mert könnyebben visszaléphetek a korábbi állapotokhoz, ha nem piszkálok bele az eredeti rétegekbe.)


Egyesítettem a rétegeket (Ctrl+Shift+E), és az RGB-ről átállítottam Greyscale-re a Mode-ot, majd ismét vissza RGB-re. (Először próbálkoztam az Image / Adjustments / Desaturate... paranccsal, de nem adott jó eredményt.) Majd bemásoltam alá a hátteret (amit, ha tetszik, a bejegyzés végén le is tölthetsz). A kép Blend Mode-ját Linear Dodge-ra állítottam.Ilyen lett a kész kép. És itt a háttér, amit akár a képre kattintva, akár az alatta lévő szövegre, letölthetsz, ha tetszik. :)
Letöltés / Download
Posted by Picasa

4 megjegyzés:

LaceE 2009. július 31. 22:58  

Wow. Szuperül kitaláltad és megoldottad a halftone oldalt :) És köszi a tutorialt és a hátteret is :)

Névtelen,  2009. augusztus 1. 4:25  

Thank you! Your blog post will be advertised on the DigiFree Digital Scrapbooking Freebie search engine today (look for timestamp: 31 Jul [LA 07:00pm, NY 09:00pm] - 01 Aug [UK 02:00am, OZ 12:00pm] ).

Sztrega 2009. augusztus 1. 9:19  

Jajj de jó, hogy leírtad, megyek ki is próbálom. Köszönöm!

Névtelen,  2009. augusztus 1. 15:05  

Thank you so much for this Freebie. I want to let you know that I posted a link to your blog in Creative Busy Hands Scrapbook Freebies Search List, under the Page 12 post on Aug. 01, 2009. Thanks again.

Megjegyzés küldése

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP